In 2016 reikt de NVTG voor de zesde keer een bouwaward uit. De eerste NVTG BouwAward ging in 1997 naar het UMC Groningen.
Nog altijd is het UMC Groningen, dat in 1997 nog Academisch Ziekenhuis Groningen heette, een indrukwekkend gebouw. De waarden waarom toen het ziekenhuis won zijn nog altijd actueel. De jury had indertijd met name bewondering voor hoe in de centrale hal van het ziekenhuis het stadsleven is binnengehaald door onder meer de vestiging van winkels. Ook lovende woorden waren er voor de overdekte straten en de atria. De gebruikers van deze gebouwen waarderen de voorzieningen enorm, zo liet men weten. In de praktijk blijkt dat mensen zich goed thuis voelen in dit toch omvangrijke complex.
In 2016 wordt de NVTG BouwAward uitgereikt tijdens het congres dat de NVTG, vereniging voor facility professionals in de zorg, organiseert in Den Haag voor de mondiale koepelorganisatie International Federation of Hospital Engineering (IFHE). Inschrijvingen van projecten komen reeds binnen. Voor meer informatie over de NVTG Bouwaward. Inschrijven voor de NVTG BouwAward kan hier.
Foto: Academisch Ziekenhuis Groningen in 1997.