Om de toestand van patiënten zo goed mogelijk te kunnen monitoren is het belangrijk dat ze zoveel mogelijk vanaf een centrale plaats bewaakt kunnen worden. Camerabewaking kan hier een onderdeel van uit maken. Denk bijvoorbeeld aan de recovery van een operatiekamer, maar ook op een intensive care worden camera’s ingezet om vanaf een centrale plek patiënten in de gaten te houden.

IP- Decoder monitoren

Bij camerabewaking is een goede monitor van belang. EIZO biedt voor deze situaties dé oplossing: IP-decoder-monitoren. De monitoren zijn perfect voor een efficiënte weergave van de beelden van uw bewakingscamera’s. Tot maximaal 16 IP-camera’s kunnen met behulp van een LAN-kabel en switch direct op de monitor worden getoond. Dat betekent dat de monitor zonder pc kan worden gebruikt. Daarnaast is uitsluitend een live-weergave van beelden mogelijk, zodat operators geen toegang hebben tot videostreams en de beelden niet kunnen worden geëxporteerd. Het betreft dus alleen monitoring en niet de opslag van beelden, waardoor de inbreuk op de privacy van de patiënt tot een minimum wordt beperkt.

Weergave

De weergave van videobeelden, de camerabesturing en andere instellingen kunt u gemakkelijk handmatig instellen met de inbegrepen afstandsbediening of via de gebruiksvriendelijke interface van de monitor. Zo voegt u afzonderlijke videovensters samen, zodat u zich op specifieke patiënten of gebieden kunt concentreren, of splitst u vensters om meer op één display te zien.

 

Alerts

De IP-decoder-monitoren beschikken over een web API. Hiermee is het mogelijk integraties te maken met een videomanagementsysteem (VMS). De kracht is dat een apparaat direct kan communiceren met de monitor. Hierdoor kunnen de monitoren alerts weergeven wanneer er zich bijvoorbeeld een ongebruikelijke situatie voordoet. Zo kan er meteen hulp opgeroepen worden indien de patiënt onverwachts het bed uit gaat, onrustig is of wellicht uit bed dreigt te vallen.

 

Beeldverbeteraars

Daarnaast zitten er een aantal functies op de monitoren die het camerabeeld kunnen verbeteren. Low-Light Correction spoort automatisch donkere en slecht zichtbare gedeeltes in het beeld op en optimaliseert deze. Donkere gedeeltes worden lichter gemaakt, zo wordt de zichtbaarheid van beelden bij lastige lichtomstandigheden verhoogd. Personen kunnen niet meer in de schaduw wegvallen. Outline Enhancer analyseert de weergegeven inhoud en corrigeert automatisch onscherpe gedeeltes. Het beeld is hierdoor scherper.

 

24/7 gebruik

Uitval van een monitor kan ernstige gevolgen hebben voor uw patiënten. De IP-decoder-monitoren zijn ontworpen voor voortdurend en onderhoudsvrij gebruik en beschermd tegen onbevoegde toegang. De monitoren hebben geen virusscanners, veiligheidsupdates of onderhoud nodig. Hierdoor wordt onnodige uitval en kosten voorkomen. De monitor is gemaakt voor 24/7 gebruik en onderscheidt zich door de hoogste betrouwbaarheid.

 

Meer informatie? Neem vandaag nog contact op met EIZO voor een vrijblijvende afspraak en/of testopstelling via 040-7600360 of info.nl@eizo.com.

Tekst en beeld: Eizo