EGM architecten wint samen met opdrachtgever Erasmus MC een plaats op het hoofdpodium van het congres European Healthcare Design 2017 in Londen, én op het World Congress Design and Health 2017 in Wenen.

Voor EGM als internationaal expert in de zorgarchitectuur twee uitgelezen kansen het verhaal te vertellen achter het ontwerp van dit bijzondere academische ziekenhuis; het grootste bouwproject in de zorg in Europa.

 

De out-of-the-box benadering van EGM bij beide papers viel op bij de jury’s. De inzending voor het Europese congres in Londen werd gekozen uit 134 abstracts, en het paper voor het wereldcongres in Wenen is door de internationale jury zelfs verkozen tot één van de zes beste inzendingen. Het heeft een eervolle vermelding, en het Erasmus MC is daarmee ook meteen geselecteerd voor een International Academy Award.

 

Willemineke Hammer vertegenwoordigt EGM als verantwoordelijk partner en architect, Liesbeth van Heel spreekt namens Erasmus MC.

 

 

“Your paper has received the highest score and chosen as best 6 papers

for the congress. Congratulation!”

World Congress Design and Health 2017, Wenen

 

 

De Papers

“From wounded City to Healing Environment”

Voor Londen diende EGM een paper in over het Erasmus MC met de titel “From wounded City to Healing Environment”. Hierin wordt de parallel gelegd tussen het na-oorlogse versnipperde Rotterdam en het Erasmus MC, dat voor de nieuwbouw ook uit losse gebouwen bestond die nauwelijks met elkaar verbonden waren. Nu bieden de stad en de medische stad samen ongekend betekenisvolle plekken voor verblijf op alle schaalniveaus, met publieke, semi-publieke en private gebieden.

 

“The salutogenic perspective applied to hospital staff”

Het paper voor Wenen “The salutogenic perspective applied to hospital staff” sluit aan bij een van de centrale thema’s van het congres: Het behoud van voldoende medewerkers in de zorgsector. In dit paper ligt de focus op de faciliteiten en gebouwontwerp en hoe deze bijdragen aan de gezondheid en welbevinden van medewerkers en zo de duurzame inzetbaarheid vergroten.

 

Meer informatie?

Meer informatie over de congressen is te vinden op de websites:

European Healthcare Design 2017, Londen

World Congress Design and Health 2017, Wenen