Het innovatieve bedrijf 3D Medical Solutions maakt gepersonaliseerde beademingsmaskers via een 3D-printer. Voor de doorontwikkeling is 200.000 euro nodig. NLInvesteert helpt bij het vinden van investeerders. Meedoen kan vanaf 2.000 euro.

120.000 Nederlanders maken gebruik van een beademingsmasker omdat ze niet in staat zijn zelf voldoende zuurstof in te ademen. Ze hebben apneu of een andere spier- of longaandoening. Zo’n 6000 van hen ondervinden problemen met het gebruik van een universeel beademingsmasker. Voor hen is een 3D-geprint masker dé oplossing.

Waarom een 3D-geprint masker?
Een universeel masker geeft bij ongeveer 5 % van de gebruikers klachten in de vorm van slecht ademen, slecht slapen en zelfs het ontstaan van huidbeschadigingen. De 3D-printtechniek start met het maken van een scan van het gelaat. Die informatie wordt verwerkt door een printer, die in enkele uren een gepersonaliseerd, perfect passend masker print.

Directeur Corné de Kruijff van 3D Medical Solutions kwam via een beademingspatiënt in aanraking met de problematiek van slecht passende universele maskers. In samenwerking met dr. M. Gaytant van het Centrum voor Thuisbeademing van het Utrecht Medisch Centrum (UMC) ontwikkelde het bedrijf 3D-geprinte ademmaskers.

Hoe groot is de markt?
In Europa zijn er naar schatting 160.000 mensen die gebaat zijn bij een gepersonaliseerd masker. 3D Medical Solutions heeft 200.000 euro nodig voor een machine om de maskers beter af te werken, voor de laatste ontwikkelingen aan het masker en om het masker goed in de markt te zetten.

Wat doet NLInvesteert voor 3D Medical Solutions?
NLInvesteert is hét platform voor co-financiering. We brengen investeerders en ondernemers bij elkaar. Voor 3D Medical Solutions is 200.000 euro nodig. We verwachten dat dit doelbedrag binnen enkele weken is gefinancierd. Investeerders kunnen meedoen vanaf 2.000 euro.

In deze video hoort u er meer over.

Bron: NLInvesteert