Met de RadiForce MX216W introduceert EIZO een nieuwe 2 megapixel-monitor uit de RadiForce-MX-reeks. Het model is verkrijgbaar in twee varianten: de MX216-SB met een standaard helderheid en de MX216-HB met een hoge helderheid. Beide zijn bij uitstek geschikt voor het bekijken van radiologische beelden en diagnosticeren in de tandheelkunde, want ze voldoen aan de vereisten van DIN 6868-157 voor het gebruik van radiologische beeldweergaveapparatuur in de tandheelkundige diagnostiek: de MX216-SB voor verslagruimten (ruimteklasse V) en de MX216-HB voor behandelingsruimten (ruimteklasse VI). 

De 21,3”-kleurenmonitoren zijn in de fabriek gekalibreerd met een luminantiecurve DICOM®-GSDF en een helderheid van 340 cd/m² (MX216-HB) resp. 240 cd/m² (MX216-SB). Als primeur in de MX-reeks beschikken ze bovendien over de Hybrid Gamma PXL-functie, die automatisch en tot op de pixel nauwkeurig onderscheid maakt tussen beelden met grijstinten en beelden in kleur en een hybride weergave creëert. Daarbij wordt iedere pixel met de optimale luminantiecurve getoond. Dit zorgt voor een maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, wanneer kleuren- en monochroombeelden tegelijkertijd worden afgebeeld. Dat biedt voordelen wanneer bijvoorbeeld video- of foto-opnames tegelijkertijd worden weergegeven met röntgenbeelden.

Qua beeldscherpte overtuigen de MX216-HB en MX216-SB met een speciale functie voor Sharpness Recovery. Hierdoor zijn gedetailleerde contouren, mogelijk die anders door de ontspiegeling en beeldhelderheid worden beperkt. De beeldweergave is daardoor optimaal. Bovendien zijn de beide beeldschermen voorzien van de Point&Focus-functie van EIZO. Daarmee kan de gebruiker beeldgebieden zeer comfortabel met de muis en het toetsenbord selecteren en focussen. Door middel van helderheid en grijswaarde kunnen omringende zones worden verduisterd, waardoor interessante beeldgebieden worden benadrukt. Dat maakt het makkelijker om een diagnose te stellen.

Design en technologie bieden zowel ergonomisch comfort als een unieke beeldweergave bij het tonen van  radiologische beelden. De MX216-HB en de MX216-SB kunnen in staande maar ook in de liggende stand worden gebruikt.

De probleemloze kwaliteitsborging van de MX216 gaat gepaard met een nauwkeurige kalibratie van witpunten en kleurtooncurven door middel van de geïntegreerde sensor. In ruststand bevindt de sensor zich onder de bezel. Bij metingen klapt de sensor uit naar het beeldschermoppervlak. De beeldweergave wordt hierdoor niet verstoord. Voor de kalibratie kan de geïntegreerde sensor in combinatie met RadiCS worden gebruikt. Met de geïntegreerde sensor kunnen tevens volledig onafhankelijke en automatische kalibraties worden uitgevoerd. Hierdoor worden tijd en kosten bespaard.