Met een forse renovatie maakt Máxima Medisch Centrum zijn locaties klaar voor de toekomst. Locatie Eindhoven is gerevitaliseerd en verbouwd. Op dit moment wordt hard gewerkt aan locatie Veldhoven. Alle afdelingen in het ruim twintig jaar oude ziekenhuisgebouw komen aan de beurt: de poliklinieken, het operatiecomplex, de Spoedeisende Hulp en ook de verpleegafdelingen en intensive care. Het gebouw wordt aangepast aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne met veel aandacht voor een gastvrij verblijf van de patiënt.

Poliklinieken
De vernieuwde poliklinieken hebben grotere, sfeervolle moderne wachtruimten met aanzienlijk meer lichtinval. Een groot deel van de poliklinieken op de begane grond en eerste verdieping is inmiddels aangepast. Momenteel worden de poliklinieken van dermatologie, interne geneeskunde en kaakchirurgie/mondheelkunde verbouwd. Daarbij krijgt het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) één centrale plek in het ziekenhuis, waar de zorg voor patiënten met kanker bij elkaar komt. De poliklinieken van KNO en oogheelkunde volgen later in 2017. De renovatie van de poliklinieken is eind 2017 afgerond.

Spoedeisende Hulp en huisartsenpost
De vernieuwde Spoedeisende Hulp (SEH) met huisartsenpost is in 2016 in gebruik genomen. Bij de verbouwing zijn de Spoedeisende Hulp en de huisartsenpost onder één dak geplaatst en is hun samenwerking nog meer op elkaar afgestemd. Doordat zij hun voordeur nu delen profiteren patiënten van de nog kortere lijnen tussen de hulpverleners. Medisch specialistische zorg is, indien nodig, direct beschikbaar.

Operatiecomplex
In 2017 start het Máxima Medisch Centrum met de bouw van een nieuw operatiecomplex met dagbehandeling. Er komen 8 nieuwe hypermoderne operatiekamers met de nieuwste medische apparatuur. Alle operatiekamers beschikken over daglicht. Verder omvat het complex een grote verkoeverkamer met veel aandacht voor privacy van patiënten. Op de begane grond van het complex komt de dagbehandeling. Naast dagbehandeling voor volwassenen komt er speciaal voor kinderen een dagbehandeling met veel aandacht voor spelen en afleiding.

In 2018 staat de renovatie van de intensive care op de planning. De plannen hiervoor worden in 2017 gemaakt. Een aantal verpleegafdelingen zijn al volgens de nieuwe inzichten gerenoveerd. Andere verpleegafdelingen hebben al een cosmetische en technische opknapbeurt gehad. Op termijn volgt een uitgebreidere renovatie.

Foto (MMC): Sfeerimpressie binnentuin operatiecomplex.

Bron: MMC