De Nederlandse startups Gemvision en We.Stream zijn een partnership aangegaan waarmee zij de ondersteuningsmogelijkheden in de technische onderhouds- en zorgsector innoveren. De gezamenlijke dienstverlening zorgt ervoor dat de druk op zorgmedewerkers afneemt en medewerkers ‘op locatie’ te allen tijde een expert stand-by hebben. Dit realiseren zij met behulp van Augmented Reality smart glasses en een wereldwijd beschikbare mobiele internetverbinding.

Augmented reality specialist Gemvision ontwikkelt soft- en hardware-oplossingen voor deze vorm van dienstverlening. We.Stream biedt met haar gelijknamige mobiele WiFi hotspot wereldwijd internettoegang via meerdere netwerken per land. Gemvision voegt de We.Stream toe aan haar bestaande ‘Smart glasses field kit’ voor klanten.

Enorme tijdwinst

De projecten van Gemvision in de gezondheidszorg laten onder andere op het gebied van patiëntenhulp een enorme tijdwinst zien. Zo brengt Gemvision in samenwerking met de thuiszorg ‘het ziekenhuis naar de patiënt’. In de onderhoudssector worden storingen veel sneller en vaker in één keer opgelost. Gemvision was voor het aanbieden van een field kit aan haar klanten op zoek naar een oplossing om een stabiele internetverbinding te garanderen.

De geïntegreerde Cloud SIM technologie van We.Stream, die wereldwijd het best beschikbare mobiele netwerk gebruikt, gaf voor Gemvision de doorslag voor het partnership. Daarnaast biedt We.Stream de optie om ook gebruik te maken van lokale SIM-kaarten, dat voor veel lokaal opererende klanten aantrekkelijk is.

Mark Smit, CEO en oprichter van Gemvision: “Onze klanten vragen om de meest betrouwbare oplossing om hun werk overal te kunnen uitvoeren. Een stabiele internetverbinding is hier, samen met onder andere de smart glass en voldoende stroom, één van de belangrijkste ingrediënten voor. Toen ik We.Stream zelf ben gaan testen naar aanleiding van onze kennismaking op de CES in Las Vegas, kwam ik erachter dat deze WiFi-hotspot over de juiste features beschikte. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van meerdere mobiele netwerken wereldwijd biedt onze klanten de betrouwbaarheid die benodigd is. Daarnaast zijn de extra ingebouwde SIM-slots fijn voor klanten die veel lokaal, en liever met eigen SIM-kaarten, werken.”

Jurgen ter Hoeve, CEO van We.Stream: “Ik was meteen enthousiast over de interessante projecten die Gemvision ondersteunt met haar oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat we met We.Stream een waardevolle bijdrage aan deze projecten leveren. Het verlenen van support en zorg op afstand wordt steeds belangrijker de komende jaren, en ik ben trots dat wij daar met onze gezamenlijke oplossing een mooie bijdrage aan leveren.”