De best denkbare zorg, volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de inwoners van de Noordwest-Veluwe en Oost Flevoland. Dat is waar het GezondVeluwe-keurmerk op inzet.
Initiatiefnemers Huisartsen Coöperatie Medicamus, Zorggroep Noordwest-Veluwe en Ziekenhuis St Jansdal hebben om dit te bereiken het initiatief genomen tot een uniek regionaal gezondheidszorgconcept. Zij hebben zich verenigd in een zogeheten zorgalliantie. Deze regionale alliantie is gericht op het versterken van de onderlinge samenwerking tussen regionale zorgaanbieders. Dit met als doel om duurzame zorg in de regio te waarborgen door het verstrekken van een keurmerk.
Samen met inwoners uit de regio Noordwest-Veluwe en Oost Flevoland en relevante regionale stakeholders, waaronder gemeenten, werken zij gericht aan gezondheidsvraagstukken die er binnen de regio op ons afkomen.
Uniek in Nederland
De regionale zorgalliantie gaat aan zorgverzekeraars het duurzame zorg GezondVeluwe-keurmerk verstrekken wanneer zij aan de keurmerkcriteria van de alliantie voldoen. Dit is uniek in Nederland. De zorgalliantie laat zich voeden door inwoners door met hen in gesprek te gaan. De alliantie stelt jaarlijks keurmerkcriteria op. Deze hebben betrekking op afspraken die wij met de zorgverzekeraars maken in het belang van goede regionale gezondheidszorg. We vragen onder andere van de verzekeraars om samen met ons te investeren in gezondheid en vitaliteit.
Geen eigen polis
Het gaat hier dus niet om een eigen regionale zorgverzekering, maar om een keurmerk dat in principe iedere zorgverzekering kan krijgen. De verzekerden blijven vrij in hun keuze voor een zorgverzekeraar die bij hen past. Het GezondVeluwe-keurmerk voor zorgverzekeringen laat de inwoners van de regio zien welke verzekeraars in 2016 volgens de zorgprofessionals duurzame, goede zorg in de regio mogelijk maken. De keurmerkcriteria zijn zo opgesteld dat ze aansluiten bij de regionale zorgvraag.
Vertrouwen
Als zorgaanbieders zijn wij onderdeel van de samenleving. In gesprekken met inwoners van onze regio bleek dat zij er vertrouwen in hebben dat de zorgaanbieders het beste weten hoe de zorg in de regio georganiseerd moet worden.
Wanneer inwoners van de Noordwest-Veluwe of Oost Flevoland kiezen voor een zorgverzekering met het GezondVeluwe-keurmerk, dan kiezen zij voor kwaliteit en zekerheid. Daarnaast gaat het de verzekerden diverse voordelen bieden op het gebied van gezondheid, preventie en vitaliteit. Hiervoor is onder andere ook een (digitale) gezondheidspas in ontwikkeling.
Altijd de medicijnen krijgen die door de arts in het ziekenhuis worden voorgeschreven? Geen beperking op ziekenhuisbehandelingen? Goed afgestemde zorg voor ouderen in hun eigen omgeving? Deze en meer voordelen biedt een zorgverzekering met het GezondVeluwe-keurmerk. Gaat u voor het regionale belang? Kies dan voor een verzekering met het GezondVeluwe-keurmerk. Kijk voor meer informatie op onze website: www.gezondveluwe.nl