Elk verkeersslachtoffer is er één teveel. In Australië hopen ze dat Graham zal helpen het aantal slachtoffers te verminderen.

Volvo streeft ernaar dat binnen enkele jaren geen dodelijke ongevallen meer plaatsvinden met hun auto’s. Nieuwkomer autofabrikant Tesla stelt dat met zelf rijdende auto’s het aantal dodelijke ongevallen opzienbarend zal afnemen. Met Graham benadert de Australische Monash University de zorg over verkeersdoden op een uitermate confronterende wijze.

Graham is door de universiteit samen met een beeldend kunstenaar ontworpen. Het is volgens de CEO van de Transport Accident Commission een persoon met lichaamseigenschappen waarover we in de verre toekomst door evolutie gaan beschikken om fatale verkeersongelukken te overleven. Traumachirurg David Logan van de Monash University omschrijft Graham als een project waar wetenschap en kunst samengaan. De bedoeling is dat met Graham de discussie in Australië op gang komt over het belang van veilige wegen, veilige voertuigen en veilige snelheden. Overigens groeit Graham snel uit tot een bekende “persoon”, ook buiten Australië. Zijn markante verschijning zal wellicht bijdragen aan een het intensiveren van de wereldwijde discussie.

Lees het volledige artikel.

Bron: Monash University