Ruim honderd deelnemers namen er afgelopen weekend deel aan de Hacking Health Nijmegen. Ook in de UMC’s van Groningen, Leiden en Maastricht werd door zorgprofessionals, patiënten en programmeurs gezocht naar innovatieve oplossingen voor de zorg.

Bedpartner
Tijdens het evenement pitchen zorgprofessionals én patiënten een probleem uit de dagelijkse praktijk. Samen met programmeurs, ontwerpers of ondernemers gaan ze aan de slag om er een oplossing voor te vinden. De landelijke prijs voor de Dutch Hacking Health ging naar een pitch van het LUMC: de app BedPartner. Met deze app, een bedenksel van aios Robbert Bentvelsen kunnen patiënten met een urinekatheter kijken of deze aan vervanging toe is en zo nodig vragen stellen aan de behandelend arts. Zo wordt de kans op infecties kleiner. Bentvelsen mag zijn app nu presenteren tijdens het Europese festival ‘Start Up Fest Europe’, dat plaatsvindt van 24 tot en met 28 mei.

3D- geprinte orthopedische schoen
In Nijmegen werd de 3D-geprinte orthopedische schoen als winnaar uitgeroepen. Deze schoen is lichter, met meer gebruikscomfort. Daarnaast werd in Nijmegen ook een prijs voor het meest patients included idee uitgereikt. Die ging naar de groep die een hartslagmeter voor epileptische patiënten bedacht, waarmee ze een aanval zien aankomen.

Bron: Radboudumc