Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Hoe maak je van een huis een thuis?

Deze vraag staat centraal in het project Van Huis Naar Thuis. Dit is een initiatief van ouderenorganisatie ANBO en wordt gesteund door ActiZ, Zorgthuisnl.nl en het ministerie van VWS.

Van Huis Naar Thuis laat inspirerende, dagelijkse voorbeelden laten zien van leven, werken en zorgen in een verpleeghuis. Dit is een initiatief van ouderenorganisatie ANBO en wordt gesteund door ActiZ, Zorgthuisnl.nl en het ministerie van VWS. Doel is om meer aandacht te krijgen voor de kleine, dagelijkse, mooie en menselijke momenten in de ouderenzorg. Dit heeft geleid tot de Vlogstafette. Daarmee wil ANBO zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om momentjes vast te leggen in een video, foto of verhaal, en zo een bijdrage te leveren aan de beeldvorming rondom verpleegzorg voor ouderen.

Verpleegkundige en zorgvlogger Tommie Niessen zegt: “Er zit een laagje stof op de ouderenzorg, en dat moet eraf. Door het delen van beelden kunnen we laten zien hoe de ouderenzorg écht is en daardoor misschien ook nieuwe mensen aan de zorg binden.”.

ANBO wil dat er een realistisch beeld ontstaat van ouderenzorg, zonder onterecht negatief imago. “Natuurlijk is het werken in de zorg soms zwaar of verdrietig. Maar het is ook heel betekenisvol om mensen bij te staan op een moment dat het echt nodig is. Laten we het eerlijke verhaal over de zorg vertellen: het is een prachtig vak! En dat doe je door mensen over je schouder te laten meekijken in je dagelijkse praktijk. Dat is eerlijker dan wat dan ook, en daardoor ook heel wervend en enthousiasmerend!”, zo zegt minister Hugo de Jonge bij de aftrap.

De vlogs zijn inmiddels online op de speciale Facebook-pagina

In de Facebookgroep Van Huis Naar Thuis zijn al vele video’s te zien. ANBO hoopt dat er daar nóg meer bijkomen. En uiteraard is het de bedoeling dat ook zorginstanties en zorgmedewerkers de verhalen via hun eigen kanalen verspreiden met de hashtag #vanhuisnaarthuis. Want hoe meer, hoe beter!

Bron: Actiz

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...