Remco Hoogendijk. Foto: Sint Maartenskliniek.

Op de  tweede dag van de Dutch Health WEek heeft Remco Hoogendijk, manager innovatie bij de Sint Maartenskliniek, opgeroepen tot verregaande samenwerking tussen zorginstellingen op het gebied van ICT.

Hoogendijk hield in zijn verhaal de relatie tussen ICT en de zorginstellingen tegen het licht. Want daar gaat een hoop goed, maar kan ook nog een hele hoop beter. En dan heeft Hoogendijk het vooral over de manier waarop de ICT-partijen en de zorginstellingen met elkaar omgaan.

‘Te afhankelijk van elkaar’

“We zijn veel te afhankelijk van elkaar. Naast goed opdrachtnemerschap heb je goed opdrachtgeverschap nodig. De macht van met name ‘grote jongens’ voelt erg bedreigend. Je bent als zorginstelling veelal afhankelijk van die ene aanbieder. In tien jaar tijd zijn de kosten van ICT verdrievoudigd, maar de output niet. En die output moet ook verdrie-tot wel vertienvoudigen.”

‘Verregaande samenwerking’

Hoogendijk roept zorginstellingen op tot verregaande samenwerking als het gaat om ICT. En tot kritisch kijken: “Hoe kunnen we werken met impactvolle en betekenisvolle implementaties die de zorg écht verbeteren.”

Bron: Persbericht Dutch Health Week