Ikazia Ziekenhuis - foto opening nieuwe kinderafdeling
Ibtissame, één van de patiëntjes in het Ikazia Ziekenhuis, had de eer om het lintje door te knippen waarna de nieuwe afdeling in gebruik werd genomen. Ze werd daarbij geassisteerd door twee CliniClowns.

Het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis opende dinsdag 2 november de deuren van een nieuwe kinderafdeling. Op deze kinderafdeling springen kleurrijke wand- en vloertekeningen van Rotterdamse iconen en dieren in het oog.

Johan de Kat is manager van het Moeder en Kind Centrum in Ikazia en vertelt: “De afdeling is voor patiënten tussen de 0 en 18 jaar en werd vandaag feestelijk in gebruik genomen. De kinderen die momenteel in het ziekenhuis verblijven, werden welkom geheten door twee CliniClowns. Zij kregen tijdens de lunch pannenkoeken met fruit en het kleurboek “Coloring the City” cadeau, getekend door Yana Vlasova. Yana ontwierp de afbeeldingen die op de kinderafdeling te zien zijn en en maakte dit kleurboek van Rotterdam.”

Healing Environment

Het nieuwe ‘City Jungle’ interieur nodigt jonge patiënten uit tot spelen en bewegen. Dat bevordert het herstelproces. “Een omgeving die bijdraagt aan herstel noemen wij ‘Healing Environment’ (letterlijk: helende omgeving)” vertelt Johan de Kat. “Deze afdeling is daar een goed voorbeeld van. Een mooie speelkamer, getekende dieren en vrolijke kleuren maken een verblijf in het ziekenhuis minder spannend. Ook in een ziekenhuis kunnen kinderen plezier hebben. De Stichting Vrienden van Ikazia heeft dit mede mogelijk gemaakt. We zouden de afdeling vorig jaar al in gebruik nemen, maar door de uitbraak van het coronavirus is dit uitgesteld. Begin volgend jaar is de officiële opening, maar we zijn ontzettend blij dat we sinds vandaag onze nieuwe kinderafdeling in gebruik kunnen nemen.”

> Lees meer nieuws op FMT Gezondheidszorg