Er komen elk jaar duizenden apps bij die ‘iets doen’ met gezondheid of welzijn. Van apps die helpen met stoppen met roken tot apps die claimen een diagnose te kunnen stellen bij heel serieuze aandoeningen. Via de verschillende appstores zijn ze ook zonder enige medische kennis te downloaden en te gebruiken. Maar hoe weet u nou welke apps betrouwbaar zijn?

Een flink aantal partijen in binnen- en buitenland werkt aan dit probleem, maar deze initiatieven zijn vaak niet op elkaar afgestemd. Op donderdag 24 januari, tijdens de E-health week, organiseert NEN een informatiebijeenkomst, waarin een flinke stap wordt gezet om de resultaten en inspanningen van een aantal van deze initiatieven bij elkaar te brengen. Het doel is een heldere standaard, die een wezenlijke bijdrage levert aan veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke apps in de gezondheidszorg.

Wat kunt u verwachten?

Op de bijeenkomst wordt u door verschillende internationale sprekers bijgepraat over waar, door wie en op welke manier aan kwaliteitscriteria voor ‘gezondheids-apps’ wordt gewerkt. Aan het einde van de bijeenkomst krijgt u de mogelijkheid om deel te nemen aan een nationale werkgroep die Nederland vertegenwoordigt bij de totstandkoming van de Europese standaard.

Voor wie is deze bijeenkomst?

  • Voor alle patiënten, cliënten en zorgconsumenten, die zich afvragen welke mobiele apps doen wat ze beloven en goed op hun gegevens passen.
  • Voor alle zorgprofessionals, die zich afvragen welke mobiele apps ze verantwoord kunnen aanbevelen en inzetten bij het verlenen van zorg.
  • Voor alle app-ontwikkelaars en app-store beheerders, die bezig zijn met de ontwikkeling of de distributie van medische of gezondheids-apps.
  • En voor iedereen die een wezenlijke bijdrage wil leveren aan veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke apps in de gezondheidszorg of dat op dit moment al doet.

Meer informatie en aanmelden

Belangstelling voor dit traject? Meldt u zich dan vóór 17 januari 2019 aan voor de eerste, kosteloze bijeenkomst op 24 januari 2019 via deze link. Meer informatie over de bijeenkomst? Neem contact op met Kars Jansen, consultant Zorg & Welzijn, e-mail zw@nen.nl.