NEN organiseert op 20 november van 13.30 tot 16.30 uur een informatiemiddag over het belang van gebruikerservaringen bij het ontwikkelen van normen voor medisch elektrische toestellen. Bent u klinisch fysicus, instrumentatietechnicus, leverancier/fabrikant en/of anderszins betrokken bij medisch elektrische apparatuur, dan bent u van harte welkom om aan deze middag deel te nemen en mee te praten over het onderwerp. Uw feedback is van belang om normen nog beter te maken! Inschrijven kan tot uiterlijk 15 november aanstaande.

De normcommissie medisch elektrische toestellen vertegenwoordigt Nederland in het normontwikkelingsproces. Leden van de normcommissie hebben meegewerkt aan de basisnorm voor medische elektrische toestellen bijvoorbeeld (IEC 60601-1), maar ook aan onderwerpen als software en riskmanagement. Leden hebben de mogelijkheid om aan deze internationale norm mee te werken en zo invloed uit te oefenen. Daarnaast biedt de normcommissie een netwerk waar leden vragen, kennis en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

Feedback uit het veld van belang!
In de normcommissie is de afgelopen periode aandacht gegeven aan ervaringen vanuit het veld. Dit bleek onder andere uit een vergadering waarbij een vereniging was uitgenodigd om iets te vertellen over gebruikerservaringen. Zowel de gasten als de normcommissie gaven aan ook in de toekomst verder te willen praten over de onderwerpen. En te kijken hoe dit van invloed kan zijn op de nog te ontwikkelen en bestaande normen. Zo blijkt input vanuit de praktijk gewenst als het gaat om prestatie-eisen.

Informatiemiddag
De informatiemiddag biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het werkprogramma van de normcommissie. En om kennis en ervaringen uit te wisselen. De NVKF is bereid gevonden om een presentatie te komen geven over het Handboek Medische Technologie en de bijbehorende module laserveiligheid. Daarnaast krijgen deelnemers de mogelijkheid om feedback te geven op normen die zij gebruiken en een kijkje in de wereld van normalisatie, en hoe een lid van de normcommissie invloed kan uitoefenen. En niet te vergeten om deel te nemen aan een groot netwerk van partijen op het gebied van medisch elektrische toestellen.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst, geef u dan op via NEN Evenementen.

Meer informatie
Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail zw@nen.nl.

Bron: NEN