Opening Huis van Verbinding. Foto: Treant.

Treant Ouderenzorg bundelt de krachten op het gebied van innovatie. Op 17 mei 2023 is hiervoor het nieuwe Huis van Verbinding geopend bij de zorginstelling. Het Huis van Verbinding bestaat uit verschillende ruimtes om innovaties te ontdekken en uit te testen.

De ruimtes zijn: een woonkamer, slaapkamer, badkamer, activiteitenruimte, snoezelruimte en teampost. Het Huis van Verbinding is gevestigd op een zorgafdeling. “In het Huis van Verbinding kun je als zorgmedewerker van Treant kennismaken met innovaties en
vernieuwingen” vertelt projectleider Thomas Hartgers. “Hiermee leggen we hiermee de verbinding tussen onze locaties, de verschillende vakgroepen en ondersteunende
diensten als ICT. Ook betrekken we hier scholen, leveranciers en andere zorginstellingen bij.”

Dementie

Bijzonder is dat het Huis van Verbinding gevestigd is op één van de PG-afdelingen (voor mensen met  dementie) van Treant-locatie Weidesteyn in Hoogeveen. “Zorgmedewerkers kunnen hier samen met een collega iets testen, uitleg krijgen over een innovatie van een leverancier of samen met een cliënt een innovatie uitproberen.”

Innovatieplatform

Het Huis van Verbinding maakt onderdeel uit van het Innovatieplatform Care. Dit Innovatieplatform bestaat uit een groep enthousiaste collega’s van verschillende ouderenzorglocaties van Treant. Door goed te kijken naar de behoeftes en ook te begrijpen wat er nodig is, helpen ze elkaar om innovaties op de juiste plek in te zetten. Zo zorgen we er samen voor zorg beter en slimmer te organiseren, voor zowel de cliënt als de medewerker. Treant bouwt hiermee verder aan de toekomst door slim te organiseren, geïntegreerd en digitaal.

Bron: Persbericht