E-health, mhealth, wearables, zelfmanagement, domotica, IoT, telemedicine, personalized and precision medicine; de technologische ontwikkelingen in de zorg zijn erg vooruitstrevend. Hoogste tijd om deze nieuwste ontwikkelingen en innovaties in kaart te brengen. Tijdens Zorg & ICT draait het om onderwerpen als Connected & Digital health, Sociale Innovatie, Data Driven Healthcare, Veiligheid & Privacy en Bedrijfvoering & IT. Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart 2019 vindt Zorg & ICT plaats, de beurs voor innovatie in de zorg. Tegelijkertijd vindt de vakbeurs Zorgtotaal plaats.

Wat u niet mag missen tijdens Zorg & ICT

Computable Future Lab

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, is de zorginnovatiezone Computable Future Lab terug! Zorginstellingen en jonge, opkomende bedrijven demonstreren zij-aan-zij hoe er vanuit verschillende invalshoeken en disciplines hard gewerkt wordt aan oplossingen die de zorg beter, sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker maken.
Kijk voor meer informatie over het Computable Future Lab op de website.

ActiZ Techlab

ActiZ heeft speciaal voor Zorg & ICT een zeer interessant programma samengesteld. Een aantal bestuurders deelt hun visie op en ervaringen met informatisering, digitalisering en technologische innovaties. Er is specifieke aandacht voor informatieveiligheid, de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) en E-overdracht.

Speciaal voor u uitgelichte presentaties van Zorg & ICT

Tijdens Zorg & ICT zijn er allerlei presentaties die bezoekers kunnen volgen. Een aantal highlights:

 • De toegevoegde waarde van de iNurse
  Tijdens deze presentatie gaan Kitty de Jong- Oudejans & Maarten van Topaz in op de toegevoegde waarde van de iNurse voor een zorgorganisatie in relatie tot Innovatie. Wat is een iNurse, wat doet de iNurse, welke eigenschappen heeft een iNurse en wat heeft de iNurse nodig?
 • Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst
  In de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst is aan acht genomineerden ondersteuning geboden om een technologische innovatie te implementeren. In deze presentatie worden twee van de initiatieven belicht, vanuit het perspectief van de zorgorganisaties én het begeleidende adviesbureau. Wat zijn de succesfactoren, wat ging er moeizamer, wat heeft het gebracht?
 • Positief beïnvloeden van gedrag bij mensen met dementie door technologie
  Binnen Zorggroep Elde is er een expertisecentrum rondom Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag (DEZEP). Op deze behandelafdeling verblijven mensen met dementie die agressief zijn, apathisch, roepgedrag vertonen, enz. De TU-Delft probeert samen met Zorggroep Elde de komende drie jaar een nieuw concept te ontwikkelen waarmee ze dit gedrag positief kunnen beïnvloeden.
 • Het professioneel wijkverpleegkundig dossier van de toekomst: wat is het, wat doet, wat kan het?
  Ruim vier jaar nadat de aanspraak wijkverpleging in 2015 neerdaalde in de zorgverzekeringswet zitten we nog midden in een herintrede van professionele autonomie. Wat betekent het dat wijkverpleegkundigen weer eigenaar kunnen zijn van hun verpleegkundig proces en adequaat klinisch redeneren de ‘maat der dingen’ is. En wat betekent dit voor professionele dossiervoering? Wat is, wat doet en wat kan een nieuw professioneel dossier in een tijd van netwerkzorg en regie en eigenaarschap over gezondheidsgegevens bij de cliënt?