TU-Smart-Building-Zorg
Foto: TU

De Technische Unie heeft een Inspiratiecentrum Smart Building geopend in Utrecht. Geïnteresseerden kunnen hier zien en beleven welke slimme en duurzame oplossingen er zijn voor smart building in de zorg.

Hoe regel je het klimaat in gebouwen optimaal en duurzaam? Hoe beveilig je gebouwen met de meest moderne technieken? Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van energiezuinige verlichting? Bij smart building is de technologie afgestemd op de mensen in het gebouw en de activiteiten die daar plaatsvinden. De verlichting, ventilatie, verwarming, airconditioning, beveiliging en andere systemen verzamelen via microchips en sensoren informatie en passen zich vervolgens automatisch aan op wat er in het gebouw gebeurt. Het nieuwe Inspiratiecentrum van de Technische Unie laat zien wat daar bij komt kijken.

Totaaloplossingen

Verschillende ruimtes in het Inspiratiecentrum belichten elk een bepaalde smart building-pijler: klimaat, beveiliging, verlichting, energie en processen. Op het Energieplein worden innovatieve totaaloplossingen getoond op het gebied van energiemanagement en CO2-besparing.

Opleidingscentrum

Het pand omvat verder een opleidingscentrum, logistiek overslagpunt, servicecentrum en kantoorruimten. Installateurs kunnen samen met hun klanten zien welke oplossingen er mogelijk zijn.

Inspiratiecentrum Smart Building is het derde Inspiratiecentrum van de Technische Unie. In Zwolle is Inspiratiecentrum Duurzaamheid gevestigd, in Eindhoven Inspiratiecentrum Smart Industry.


Het Inspiratiecentrum Smart Building bevindt zich in de Utrechtse vestiging van Technische Unie, Griffioenlaan 4, 3526 LA Utrecht. Geïnteresseerden kunnen een afspraak inplannen voor een bezoek via tu.nl/icu.