De polikliniek kindergeneeskunde van Rijnstate heeft de zogenoemde Nebulastrip in gebruik genomen.

Dit is een interactieve licht- en speelwand die kinderen veel plezier biedt tijdens het bezoek op de polikliniek. De speelwand is mogelijk gemaakt door het Ronald McDonald Kinderfonds.

Interactief speelplezier
De Nebulastrip is een interactieve licht- en speelwand voor kinderen van alle leeftijden. De speelwand combineert fysieke activiteiten met verschillende speelmogelijkheden. Denk aan het aantikken van gekleurde, bewegende balletjes en het maken van muziek en tekeningen op de wand. Het verblijf van kinderen in de wachtkamer van de polikliniek Kindergeneeskunde in Rijnstate Arnhem is met de Nebulastrip interactiever, kindgerichter en daardoor ook heel wat leuker gemaakt

Idee van de ‘ Raad van Stuur’
De Nebula-speelwand is ontstaan naar aanleiding van een idee van de ‘Raad van Stuur’. Dit is een groep kinderen van de Montessori-basisschool in Heerhugowaard die in 2013 de Raad van Bestuur van Rijnstate heeft geadviseerd over ziekenhuisbeleid. Een van hun adviezen was toen om een digitale graffitiwand voor de oudere kinderen te maken. Uit dit idee is de Nebula-wand voortgekomen. De kinderen waren aanwezig bij de opening van de wand.

Ronald McDonald Kinderfonds
De Nebulastrip is mogelijk gemaakt door het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2015 bestond het Ronald McDonald Kinderfonds precies dertig jaar, ter gelegenheid van het jubileum wilde het fonds nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen hebben daarom eenmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun kinderafdeling of polikliniek de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Met deze bijdrage heeft Rijnstate geïnvesteerd in de Nebulastrip.

Bron: Rijnstate

Foto: Rijnstate