Jack Thiadens portretfoto

Jack Thiadens is door de Raad van Toezicht per 6 februari benoemd als interim-bestuurder van Ambulancezorg Groningen. Thiadens neemt de taken waar van directeur/bestuurder Jeroen van der Ster, die met ziekteverlof is. Daarnaast zal hij lopende projecten voortzetten en de continuïteit van de ambulancezorg borgen. Een van de belangrijkste opdrachten die Thiadens heeft, is samen met de medewerkers aan de slag gaan met de bedrijfscultuur.

In oktober 2022 verscheen een alarmerend artikel in het Dagblad van het Noorden over de werkomstandigheden en bedrijfscultuur binnen Ambulancezorg Groningen. Klokkenluiders meldden een angstcultuur, haperend materieel en seksueel grensoverschrijdend gedrag. In een reactie bij de Groningse Omroep OOG stelde de directie dat het om zaken ging die in het verleden niet goed waren gegaan, maar waarmee het management meteen aan de slag was gegaan om ze te verbeteren. Wel is vervolgens onderzoek ingesteld door het Groningse adviesbureau Het Zuiderlicht. In de aanloop naar de publicatie van het onderzoeksrapport hebben de directeur en de manager Zorg en bedrijfsvoering zich ziekgemeld.

Met Thiadens heeft Ambulancezorg Groningen een ervaren zorgmanager en trouble shooter binnengehaald. Hij was eerder bestuurder van het Martiniziekenhuis in Groningen en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. In het recente verleden gaf hij leiding aan reorganisatieprocessen bij HWW-zorg in Den Haag en revalidatie-instelling Adelante in Limburg. Thiadens maakt bovendien deel uit van de Redactie Advies Commissie van FMT Gezondheidszorg.