Janet van Kuilenburg. Foto: Archipel.

Janet van Kuilenburg start als lid van de raad van toezicht van Archipel zorggroep. Ronald Helder, voorzitter van de raad van toezicht: ”De ruime kennis en ervaring die Janet van Kuilenburg inbrengt sluit zeer goed aan op de uitdagingen van Archipel in het algemeen en in het bijzonder het aandachtsgebied kwaliteit, veiligheid en innovatie. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Janet ons team van intern toezicht komt versterken.”

Van Kuilenburg is als cardioloog werkzaam bij het Jeroen Bosch ziekenhuis. Zij vervult daar ook de functie van CMIO (Chief Medical Information Officer): “In mijn werk heb ik veel met ouderen te maken. Ik zie van nabij wat het betekent als mensen een deel van hun zelfstandigheid verliezen. Voor mij is het een bijzondere uitdaging om een bijdrage te leveren aan het gezamenlijke doel van Archipel: ervoor zorgen dat cliënten zoveel mogelijk de regie over het eigen leven behouden. Oók als cliënten dementie hebben en bij Archipel in het verpleeghuis wonen.”

Bijdrage

Van Kuilenburg is benoemd op bindende voordracht van de centrale cliëntenraad. De kersverse toezichthouder: “De procedure bestond uit een brede verkenning en daarin is de overtuiging gegroeid dat ik een goede bijdrage kan leveren aan toezicht en advies op kwaliteit en innovatie bij Archipel”.” Ronald Helder: “Met Janet van Kuilenburg hebben we een mooie aanvulling gevonden voor de raad van toezicht.”

Bron: Persbericht Archipel