Karin Timm - portretfoto
Beeld: ©Zorginstituut Nederland

Karin Timm start per 1 juli 2023 als lid van de Raad van Bestuur van het Zorginstituut Nederland (ZIN). Op dit moment is zij Directeur Kwaliteit & Veiligheid bij zorgorganisatie Orpea Nederland. Deze organisatie is actief op het gebied van thuiszorg, woonzorg en GGZ. Daarnaast is zij Chief Nursing Officer in het bestuur.

RvB-voorzitter Sjaak Wijma prijdt Timms comptentie als bestuurder en toont zich . tevreden met het zorgverlenerserspectief dat zij met haar verpleegkundige achtergrond kan toevoegen aan het werk van ZIN.”

Karin Timm heeft naast haar rol als bestuurder ruim 30 jaar als verpleegkundige en verpleegkundig specialist gewerkt in het ziekenhuis op het gebied van dermatologie. Timm: “Ik zet mijn operationele en beleidsmatige praktijkervaring graag in om met het Zorginstituut bij te dragen aan de verandering in de zorg die nodig is. Deze nieuwe rol geeft mij de kans om dat wat ik signaleer, om te zetten in daden.”

Karin Timm is het derde lid van de Raad van Bestuur, naast Peter Siebers en voorzitter Sjaak Wijma. Samen geven ze leiding aan het Zorginstituut Nederland. ZIN ziet toe op de betaalbaarheid en toegankelijkheid van de Nederlandse zorg. Het adviseert de regering over de zorg de samenstelling van het basispakket en voert regie op de verevening van kosten, zodat iedereen verzekerbaar blijft.