Duits opleidingsziekenhuis Klinikum Herford, verbonden aan de Ruhr-Universität Bochum, is door Inter Visual Systems voorzien van een mobiele streaming oplossing voor de OK. Klinikum Herford is met 21 klinieken en instituten, met 13 gecertificeerde centra en 755 bedden het grootste ziekenhuis en werkgever van de regio Herford.

Op twee van de 7 operatiekamers kan het ziekenhuis nu tijdens operaties live streamen naar een bespreekruimte, om opleiding te bieden aan chirurgen en studenten. Voor een optimaal leereffect is communicatie in twee richtingen mogelijk, zowel uit de OK als weer terug naar de OK toe.

Live meekijken en opnemen voor review achteraf – digitaal en flexibel leren
Als samenwerkingspartner van Ruhr-Universität Bochum leidt Klinikum Herford studenten op in een drietal universiteitsklinieken (voor Anesthesiologie, Intensive Care, Reddingsgeneeskunde en Pijntherapie, Universiteitskliniek voor Algemene en Buikchirurgie, Proctologie en Thoraxchirurgie en de Universiteitskliniek voor Urologie). Gespecialiseerd in oncologie, cardiologie en buikchirurgie voert Klinikum Herford erg veel minimaal invasieve chirurgische ingrepen uit. Inter Visual Systems heeft een tweetal mobiele live units ingericht waarmee men eenvoudig operatiebeelden kan streamen en opnemen. Door de OK-lampcamera of de laparoscoop aan te sluiten op de trolley kan het beeld gedeeld en tegelijkertijd lokaal opgenomen worden op de iMAS server op de trolley. Het systeem is eenvoudig in gebruik en OK-onafhankelijk.

Communicatie
Het opererende team legt elke stap van de operatie uit aan studenten via de medische van Quail Digital headsets en heeft daarmee de handen vrij om zich op de ingreep te concentreren. Voor het geluid dat terugkomt uit de collegezaal zorgt een luidspreker op de mobiele unit ervoor dat iedereen in de OK kan meeluisteren, ook de mensen zonder headset. In de bespreekruimte communiceert men met de OK via microfoons.

Dankzij de mobiele units kan Klinikum Herford het onderwijsprogramma nog moderner en toekomstgerichter vormgeven – voor en met de medisch specialisten van morgen.
Interesse? Neem contact op via medicalsystems@inter.nl.

Bron: Inter Visual Systems