De Belgische leverancier van ‘smart care-oplossingen’ BlooLoc heeft bekendgemaakt dat hij een samenwerkingsverband is aangegaan met twee toonaangevende communicatieplatformen in de zorg, IQ Messenger en BXO Solutions. Daarmee maakt BlooLoc zijn slimme oplossingen voor zorgorganisaties nog breder beschikbaar en wordt het bedrijf een aanjager van de future proof-gedachte die zorgorganisaties inmiddels massaal omarmen. Basis van alle dienstverlening is de yooBee-technologie, BlooLoc’s indoor positioning en asset tracking-oplossing. 

 

Smart care

BlooLoc, dat zijn smart solutions behalve in de zorgsector ook toepast in de retail en in omgevingen met veel bezoekers, zoals luchthavens, beursgebouwen, winkelcentra en kantoorgebouwen, levert oplossingen die de zorgsector helpen om slimmer te werken. BlooLoc’s mobiele verpleegoproepsysteem, de zoekfunctie voor mensen en voorwerpen, de navigatie-feature en de paniekknop voor personeel worden nu in de zorgsector gelanceerd. In Q2 en Q3 van 2019 introduceert BlooLoc nog een aantal nieuwe en innovatieve features zoals welzijn-assessment, virtuele kamercontrole, tijdsregistratie, toegangscontrole en valdetectie.

 

Communicatieplatformen

Daarbij is de samenwerking met zowel IQ Messenger als BXO Solutions cruciaal. Beide middleware-platforms vergroten de connectiviteit en daarmee de slagkracht van BlooLoc namelijk aanzienlijk, elk op hun eigen gebied. IQ Messenger is een open alarmeringsplatform dat hard- en software met propriëtaire standaarden en protocollen in een gesloten omgeving samenbrengt. Het maakt het mogelijk de bestaande systemen van een zorgorganisatie – los van het merk – naadloos te combineren met die van BlooLoc en de zorgprocessen zo te optimaliseren.

 

BlooLoc zet de oplossingen van BXO Solutions in om optimaal te kunnen profiteren van de NFC-technologie. Exacte locatiebepaling is daarbij het grote pluspunt. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een incident, ongeacht waar het gebeurt in de zorgorganisatie, via dynamic routing te forwarden naar de smartphone van de dichtstbijzijnde zorgverlener. Deze krijgt niet langer alleen het kamernummer te zien van de hulpbehoevende, zoals dat nog nu bij veel alarmeringssystemen het geval is, maar hij krijgt de exacte locatie door. Diezelfde zorgverlener kan het event vervolgens snel opvolgen en na afhandeling eenvoudig afmelden via zijn smartphone, DECT-toestel of tablet.

 

Dirk Callaerts, de managing director van BlooLoc, spreekt van ‘the best of three worlds’ met betrekking tot de nieuwe partnerships. “Zorgorganisaties moeten steeds meer en zwaardere diensten verlenen met minder personeel. Door de tijdsdruk, die nog verhoogd wordt door de vaak inefficiënte zorgondersteunende processen, is het leveren van optimale zorgkwaliteit niet altijd vanzelfsprekend. Door ons indoorpositioneringssysteem yooBee Smart Care aan IQ Messenger en BXO te koppelen, brengen we een totaaloplossing voor zowel ziekenhuizen als zorginstellingen binnen handbereik.”

 

“BXO Secure Notification Server is een applicatie die een brug slaat tussen de intramurale en extramurale zorg”, zegt Marnix Haesen van BXO Solutions AB.“Dankzij de samenwerking met BlooLoc kunnen we iedere oproep met de yooBee-technologie lokaliseren, eender waar in een gebouw. Met de NFC-technologie van BXO Solutions wordt de oproep ter plaatste afgehandeld. De verpleging hoeft niet meer naar de kamer te gaan wat resulteert in een enorme tijdswinst en een hogere efficiëntie.”

 

Zorg&ICT

De oplossingen van BlooLoc worden uitgebreid toegelicht op de zorginnovatiebeurs Zorg&ICT, die van 12 tot en met 14 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. BlooLoc is te vinden op stand 11.A037.