Het Laurentius ziekenhuis is samen met ZorgDomein Nederland BV en huisartsenorganisatie Meditta genomineerd voor de Computable Awards 2016;

de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland die worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De nominatie geldt voor de categorie ICT-project van het jaar in de zorg.

ZorgDomein maakt bij het Laurentius ziekenhuis en Meditta in de regio Roermond het geheel aan digitaal verwijzen en aanvragen voor diagnostiek mogelijk. “Door het digitale verwijzen kan het Laurentius ziekenhuis nog betere service bieden aan de patiënt en is de samenwerking tussen specialisten en huisartsen verbeterd. Door zicht te hebben op de toestroom van patiënten kunnen zorgtrajecten beter op de patiënt worden afgestemd waardoor onnodige herhaalconsulten kunnen worden voorkomen. Allemaal plussen.”, aldus Heinz-Toni Dohmen, projectleider ICT van het Laurentius ziekenhuis. “Wanneer de patiënt door de huisarts wordt verwezen, is de verwijzing inclusief de relevante gegevens voor de hulpverlener in ons ziekenhuis ook meteen zichtbaar en kan direct contact worden opgenomen met de patiënt om een afspraak in te plannen. En dit allemaal binnen één systeem.”

De vakjury heeft het Laurentius ziekenhuis samen met ZorgDomein en huisartsenorganisatie Meditta genomineerd voor de award. Het is nu aan de lezers van Computable.nl wie de prijs in ontvangst mag nemen. De uitreiking van de Awards zal plaatsvinden op 1 november 2016.

Foto: afbeelding website Laurentius Ziekenhuis

Bron: Laurentius ziekenhuis