Slechte integratie van IT-systemen zorgt voor fouten in de zorg. Dit bleek uit recent onderzoek van GfK in opdracht van Liferay.

De huidige systemen zijn teveel ingericht in silo’s, waardoor communicatie inefficiënt verloopt, fouten worden gemaakt en onnodige tijd verspild wordt. Hoe zorg je ervoor dat IT de zorg weer ondersteunt, silo’s worden beslecht en samenwerking tot stand komt? Daarover gaat het Liferay Zorgforum op dinsdag 16 oktober 2018 in Leiden.

 

Tijdens deze bijeenkomst presenteert GfK de resultaten van het onderzoek naar de stand van zaken van het IT-landschap in de zorg dat is uitgevoerd onder zorgmanagers en IT-verantwoordelijken.

In break-out sessies gaan de deelnemers vervolgens met elkaar in gesprek over vragen als: Hoe verbeter je jouw architectuur en blijf je tegelijkertijd flexibel? Hoe zorg je voor de integratie van verschillende IT-systemen en welke rol kan IT spelen bij het verlagen van de administratieve last en het stroomlijnen van de onderlinge communicatie? Met behulp van praktijkvoorbeelden worden ervaringen van andere zorgverleners gedeeld.

 

Agenda:

14.00 uur: ontvangst gasten

14.30 uur: welkom door Ruud Kluivers, General Manager Liferay Benelux

14.40 uur: presentatie onderzoeksresultaten door Joris van Dongen (GfK)

15.15 uur: Break-out – sessie 1 [keuze uit: business, technisch en praktijkcasus]

15.45 uur: pauze

16.00 uur: Break-out – sessie 2 [keuze uit: business, technisch en praktijkcasus]

16.30 uur: conclusies en afsluiting

17.00 uur: start netwerkgelegenheid

 

Onderwerpen break-out sessies

Bezoekers van het Liferay Zorgforum kunnen twee break-outs bijwonen uit het aanbod van drie verschillende break-out sessies.

 

1         Business met Koen van Dillen

Zorgmanagers schatten in dat er 8 uur per week per afdeling bespaard kan worden aan onnodige administratieve handelingen! Hoe verlaag je deze last van medewerkers en voorkom je onnodig overtikken van informatie en bijkomende fouten? Hoe verbeter je de onderlinge communicatie? Welke rol kan IT daarin spelen?

 

2         Technisch met Jan Verweij

Zorgorganisaties werken met gemiddeld 8 verschillende IT-systemen. Zowel IT-managers als zorgmanagers vinden dat de huidige IT-structuur de communicatie belemmert. Hoe zorg je voor integratie van je bestaande IT-architectuur? Wat kan een Digital Experience Platform (DXP) daarin betekenen?

 

 

 

3         Praktijkcasus met Edwin Kroeze

Van losse IT-systemen naar één efficiënt samenwerkend proces. Ontdek hoe Philadelphia efficiënter is geworden, interne silo’s heeft overwonnen en haar werknemers en cliënten centraal stelt. En leer hoe St. Jude Medical/Abbott, de twee na grootste zorginstelling in Amerika, hiermee is omgegaan. Wat kunnen we hiervan leren?

 

Details en aanmelden: 

Datum:  16 oktober 2018

Tijd:       14:00 – 17:00 uur

Locatie: Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden

 

Voor wie: zorgmanagers en IT-managers in de zorg

Kosten: Gratis na aanmelding

 

Aanmelden: www.liferay.com/liferayzorgforum