LindaCare, een software bedrijf gespecialiseerd in het op afstand monitoren van patiënten die lijden aan chronische ziekten, opent een kantoor in Connecticut. Dit ter ondersteuning van de groeiende interesse in haar fabrikant-neutrale software platform voor het vanop afstand monitoren van patiënten met chronische hart- en andere aandoeningen.

De aankondiging van de lancering op de Amerikaanse markt komt er na uitgebreide interesse in LindaCare’s oplossingen tijdens de ‘Heart Rythm Society’ conferentie afgelopen jaar. De investeringsprijs ter waarde van $500.000 door Connecticut Innovations (CI), volgend op LindaCare’s succesvolle deelname aan CI’s Ventureclash competitie, heeft LindaCare toegelaten om de plannen voor uitbreiding buiten Europa, te versnellen.

“De missie van LindaCare is het verminderen van de behandelingskosten en het verbeteren van de kwaliteit van de behandeling en de veiligheid van de patiënt, door het op afstand monitoren van patiënten. Recente veranderingen in terugbetalingsprogramma’s creëren een enorme verschuiving in de vraag die deze markt snel zullen laten groeien. Dit gecombineerd met de validatie van ons business model door CI creëert een enorme opportuniteit voor LindaCare in de Amerikaanse markt”, zegt Shahram Sharif, CEO en oprichter van LindaCare.

De eerste versie van LindaCare’s product is een webgebaseerd software platform voor het op afstand monitoren van patiënten met een implantaat omwille van chronisch hartfalen of hartritmestoornissen, goed voor een geschat totaal van ongeveer 10 miljoen patiënten wereldwijd.

“Dit is een strategische stap in onze visie om de wereldwijde marktleider te zijn voor het op afstand monitoren van patiënten, gebruik makend van een breed gamma apparaten die verschillende chronische ziekten kunnen opvolgen, waaronder chronisch hartfalen en bij uitbreiding andere ziektedomeinen zoals chronische obstructieve longziekten”, voegde Sharif toe.

Het kantoor in Connecticut zal initieel bestaan uit 4 verkoops- en ondersteuningsmedewerkers, met een geplande groei later in het jaar om bijkomende lokale hoogstaande ondersteuning te bieden in de VS, en dit over verschillende tijdszones.

Daarnaast voorziet LindaCare eveneens om Independent Diagnostic and Testing Facility (IDTF) remote monitoring diensten te gaan aanbieden, in samenwerking met geaccrediteerde lokale partners, waarbij remote monitoring data wordt verzameld en geanalyseerd, om zo drukbevraagde hulpverleners toe te staan zich toe te spitsen op het stellen van een diagnose en het opvolgen van de patiënten.

Miguel Maquieira, CTO en mede-oprichter van LindaCare, voegt toe dat veel tijd en energie werd gestoken in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase van een nieuw software product en het bijhorende dienstenmodel. Beiden zullen in de komende weken gelijktijdig in Europa en in de Verenigde Staten gelanceerd worden.

Foto: fragment website LindaCare

Bron: LindaCare