Foto: Maasstad Ziekenhuis.

Het Maasstad Ziekenhuis investeert in de verbetering van de logistieke systemen. De huidige mobiele applicatie wordt vervangen en met ZetesMedea gaat het ziekenhuis de efficiëntie op de werkvloer en de traceerbaarheid van goederen inrichten. Dit is makkelijker te koppelen met andere systemen en nieuwe functionaliteiten kunnen eenvoudig toegevoegd worden in de toekomst.

Het Maasstad ziekenhuis is al jarenlang gebruiker van scanoplossingen voor diverse logistieke processen, zoals ZetesMedea kastscanning. Dit verbetert de efficiëntie en verlaagt de kans op fouten. Binnen de dagelijkse organisatie in het ziekenhuis wordt er continu gebruik gemaakt van de voorraden van bijvoorbeeld verbanden, spuiten en handschoenen. Misgrijpen is daarbij natuurlijk niet de bedoeling. Kastscanning is een belangrijke schakel om inzicht te houden in de beschikbare voorraden en voorkomt misgrijpen door het zorgpersoneel, binnen de hele organisatie. ZetesMedea kastscanning is al bij 15 Nederlandse ziekenhuizen succesvol geïmplementeerd.

Nieuw platform

“De vernieuwing van onze huidige omgeving met een nieuw platform en de integratie van ZetesMedea garandeert niet alleen de continuïteit van onze huidige processen, maar het biedt ook perspectief voor de toekomst. Een groot voordeel is dat integratie met ons huidig ERP-systeem, het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier nieuwe functionaliteiten toe te voegen in de toekomst. En door de lange relatie met Zetes kennen wij de processen en systemen goed waardoor we snel kunnen schakelen”, aldus Berry van der Gaag, Teamleader Logistiek van het Maasstad Ziekenhuis. Met ZetesMedea als basis is het makkelijk om gebruikers en functionaliteiten toe te voegen, maar ook om andere processen verder te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan apps voor implantaten registratie (LIR), diverse magazijnprocessen (ontvangsten, picken, uitgaande goederen etc.) en asset-tracking (bedden/ bloedpompen).

Bron: Persbericht