Marcia Luijendijk - portretfoto

Marcia Luijendijk is de nieuwe Commercieel Directeur Nederland bij Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen en innovatieve zorgoplossingen. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van Mediq binnen Nederland. Hiermee neemt Luijendijk de commerciële taken in Nederland over van algemeen directeur Arjen Linders, die sinds medio vorig jaar ook verantwoordelijk is voor het DACH-cluster, naast Mediq Benelux.

Luijendijk begon haar carrière bij Glaxo Smith Kline Pharmaceutical als Sales Vertegenwoordiger, waarna ze als Marketing & Sales Manager ging werken bij Boehringer Ingelheim. Ook is zij verschillende jaren Business Unit Manager geweest bij Johnson & Johnson Medical. De afgelopen jaren heeft zij verschillende functies binnen Mediq Benelux bekleed. Zo was zij onder andere Marketing & E-business Director en Director Marketing & Category Management. Met haar commerciële ervaring, passie, energie en leiderschap wil zij de organisatie verder laten groeien.

Luijendijk: “Onze dochter is gehandicapt en woont sinds ruim een jaar in een zorginstelling, waar zij dagelijks aangewezen is op persoonlijke zorg en medische hulpmiddelen. Ik weet daarom als geen ander hoe belangrijk het is dat zorg goed geregeld wordt en dat patiënten, mantelzorgers én zorgprofessionals daadwerkelijk ontzorgd worden. Dit is ook precies waarom ik mij dagelijks inzet om ervoor te zorgen dat we bij Mediq de beste zorg bieden aan de ruim 2,5 miljoen Nederlanders die afhankelijk zijn van medische hulpmiddelen.

In de zorgsector kampen we met verschillende uitdagen en daarom moeten we samen kijken hoe we de zorg slimmer en efficiënter kunnen organiseren. Dit kunnen we alleen bereiken door samenwerkingen binnen de zorg te versterken, in te zetten op digitalisering én de patiënt te stimuleren om zoveel mogelijk zelfregie te pakken. Waarbij ik het belangrijk vind dat we de persoonlijke benadering niet vergeten. Dat is waar ik mij voor ga inzetten.”