Mediq Medeco is de winnaar van de Intrakoop Beste Leverancier Award 2018. De award, die dit jaar voor de vierde keer is uitgereikt, is gebaseerd op ruim 3.500 beoordelingen van zorgorganisaties over de prestaties van leveranciers. De award is in 2015 ingesteld door Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg. Met deze award wil Intrakoop onderstrepen hoe belangrijk goede samenwerking tussen leveranciers en zorgorganisaties is voor een betere kwaliteit van zorg. Mediq Medeco kreeg het hoogste waarderingscijfer van de zorgorganisaties.

Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop: “Leveranciers spelen een essentiële rol in de zorg. Zij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit. De winnaar en de genomineerden zijn hiervoor illustratief. Deze award is daarom ook een blijk van waardering van onze leden.” Kaptein reikte de award tijdens het jaarcongres van Intrakoop op 29 november uit aan Peter de Regt, marktmanager bij Mediq Medeco.

Leveranciersprestatiemeting

De Beste Leverancier Award is gebaseerd op de Intrakoop Leveranciersprestatiemeting (LPM). Dit is een methode waarmee zorgorganisaties de tevredenheid van hun medewerkers met de producten en diensten van hun leveranciers kunnen meten. Dit doen zij door online vragen te beantwoorden over de belangrijkste kwaliteitsaspecten. Eventueel kunnen ze extra aspecten en open vragen toevoegen. Zodra alle beoordelaars de vragenlijst hebben ingestuurd, zien zorgorganisaties direct online de resultaten op www.intrakoop.nl/lpm. Daarnaast kunnen ze rapportages en aanvullende analyses maken. De LPM garandeert dat de kwaliteit transparant, objectief en eenduidig wordt gemeten. Leden kunnen de resultaten gebruiken om met leveranciers de kwaliteit van de dienstverlening verder te verbeteren. Ook zien zij hoe hun leverancier bij andere leden wordt gewaardeerd. Leveranciers krijgen inzicht in hoe ze het doen ten opzichte van hun concurrenten. Sinds de start van de LPM in 2011 zijn er ruim 18.500 metingen gedaan.

Genomineerden

Het afgelopen jaar hebben zorgorganisaties ruim 3.500 beoordelingen gegeven via de LPM. Hieruit kwamen uiteindelijk drie leveranciers naar voren die genomineerd werden voor de Intrakoop Beste Leverancier Award 2018: Huuskes (totaalleverancier eten & drinken), LipsPlus (textielverzorging) en Mediq Medeco (medische groothandel). Zowel LipsPlus als Huuskes zijn voor het eerst genomineerd. Huuskes scoorde vooral hoog op flexibiliteit in de bezorgmomenten en de kwaliteit van aangeboden alternatieven als producten niet uit voorraad leverbaar zijn. LipsPlus onderscheidde zich in behulpzaamheid en de afhandeling van klachten. En Mediq Medeco is vooral goed beoordeeld op de breedte van het assortiment en behulpzaamheid. Mediq Medeco heeft de award in de wacht gesleept dankzij de hoogste overall waardering. Deze Intrakoop-leverancier won de Intrakoop Beste Leverancier Award eerder in 2015. In 2016 en 2017 ging de award naar Essity TENA. Leveranciers kunnen de award maximaal twee jaar op rij winnen.