Michèle Blom. Foto: Isala.

De Raad van Toezicht van Isala heeft Michèle Blom benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Zij neemt vanaf 10 juli de taken over van plaatsvervangend voorzitter Ina Kuper.

Blom heeft veel ervaring als bestuurder. Zij werkt nu als directeur-generaal Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was zij directeur-generaal Straffen en Beschermen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Netwerk

Rik van Terwisga, voorzitter van de Raad van Toezicht van Isala: “Wij zijn blij dat Michèle de nieuwe bestuursvoorzitter van Isala wordt. Zij is zichzelf, daadkrachtig, kan goed luisteren en zoekt altijd de verbinding. De verbinding zoeken met iedereen die in Isala werkt, maar ook met zorgverleners buiten Isala, vinden wij als Raad van Toezicht enorm belangrijk. Ze komt niet uit de ziekenhuiswereld, maar zij zal het zich snel eigen maken. Bovendien is er zo veel ervaring in het huidige bestuursteam dat Michèle juist een goede aanvulling is. Daarnaast neemt zij een enorm netwerk mee uit Den Haag.”

Nieuw domein

Bom: “Voor mij is het belangrijk om voor een organisatie te werken met een groot maatschappelijk belang. Het is evident dat de zorg, een ziekenhuis, daaronder valt. Ik kijk er naar uit om bij Isala aan de slag te gaan, omdat het een topklinisch ziekenhuis is en naast directe zorg ook onderwijs biedt. Uitdagingen zijn er inderdaad genoeg. De arbeidsmarkt, nieuwe mensen vinden en medewerkers behouden. Maar ook het Integraal Zorg Akkoord. Om er voor te zorgen dat de patiënt, nu en in de toekomst, de beste zorg krijgt, moeten wij nauwer gaan samenwerken in de regio. De zorg is voor mij een nieuw domein. Ik kijk er naar uit om die mij eigen te maken. Ik verheug mij erop om regelmatig mee te lopen op afdelingen. Daar haal ik altijd veel inspiratie uit. Ik kijk uit naar de kennismaking.”

Rijkswaterstaat

Secretaris-Generaal Jan Hendrik Dronkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is blij voor Blom: ‘Ik heb grote waardering voor Michèle en voor wat zij in de afgelopen jaren voor Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft betekend. Zo was zij het gezicht van IenW in tijden van droogte, en heeft zij zich er voor ingezet dat uitvoering en beleid, in lijn met de gedachte van Kompas IenW, elkaar beter weten te vinden. In haar functie als Directeur-Generaal Rijkswaterstaat, en daarvoor in andere functies bij IenW en het ministerie van Justitie en Veiligheid, hebben wij Michèle leren kennen als een persoon die zich met hart en ziel heeft ingezet voor de publieke zaak.”

Tot 1 juli

Rob Dillmann was tot 23 februari voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala. Zijn taken als voorzitter worden tijdelijk waargenomen door Ina Kuper.

Bron: Persberichten Isala en Rijkswaterstaat