Verder professionaliseren van de reiniging in de zorg en het ontzorgen van zorgorganisaties. Met dat doel voor ogen hebben Stefan Verhoeven, algemeen directeur Miele Nederland en Frank Kaptein, bestuurder van Intrakoop hun handtekening gezet onder een raamovereenkomst voor drie jaar. Miele Professional, fabrikant van reinigingsapparaten voor professioneel gebruik, heeft veel ervaring op het gebied van hygiëne en medische techniek. Intrakoop is de grootste inkoopcoöperatie voor de zorg met ruim 550 leden. Met deze overeenkomst kunnen leden van Intrakoop gebruik maken van de dienstverlening, kennis en expertise van Miele Professional, waaronder het volgen van trainingen voor medewerkers. Een belangrijk voordeel, omdat in ziekenhuizen, verzorg- en verpleeghuizen en GGZ- en GHZ-instellingen zeer strenge eisen worden gesteld aan de hygiëne.

In de zorg is hygiëne en kwalitatief goede reiniging van levensbelang. Niet voor niets gelden er zeer strenge eisen. Al 120 jaar heeft Miele Professional een uitstekende naam op dit gebied met innovatieve oplossingen en producten. Bij wasmachines voor gebruik in de zorg levert Miele bijvoorbeeld apparaten met aparte kanten voor be- en uitladen met de bijbehorende desinfectiewasprocessen. Bij verswater-vaatwassers worden zeer hoge naspoeltemperaturen voor absolute reinigingshygiëne toegepast. En sinds kort kunnen zij ook een hygiënische reiniging voor bedpannen aanbieden door de nieuwe reeks bedpanspoelers. Behalve veilige desinfectie garandeert Miele Professional met haar producten ook een perfecte reiniging en verzorging van wasgoed, serviesgoed en bedpannen.

Gunstige condities

Met Miele Professional als nieuwe leverancier van Intrakoop kunnen zorgorganisaties die lid zijn van Intrakoop, naast gunstige condities, gebruik maken van de vele voordelen die Miele Professional voor de zorg biedt. Onderdeel van de overeenkomst is dat medewerkers van zorgorganisaties die aangesloten zijn bij Intrakoop, trainingen en voorlichting in de bediening van en omgang met de apparatuur kunnen volgen. Dit kan zowel op locatie als in het Experience Centre van Miele. Ook bieden ze specifieke training voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Frank Kaptein van Intrakoop: “Samen met Miele kunnen we zorgorganisaties ontlasten en helpen aan een schone en hygiënische omgeving. Een belangrijk voordeel van deze overeenkomst voor onze leden is dat zij naast alle andere voordelen voorrang krijgen bij serviceaanvragen. Samen met onze leden en Miele Professional zullen we de overeenkomst blijven optimaliseren, zodat deze blijft aansluiten bij de wensen van onze leden.”

Stefan Verhoeven, algemeen directeur Miele Nederland: ”Zorgorganisaties bieden graag persoonlijke textielverzorging, hygiënisch schoon servies en gedesinfecteerde bedpannen aan hun bewoners en patiënten. Het organiseren daarvan vormt echter vaak een uitdaging. Miele biedt de leden van Intrakoop daarom reinigings- en onderhoudsoplossingen die naadloos aansluiten op hun behoeften en operationele processen, zodat zij zich bezig kunnen houden met het bieden van passende zorg.“