Per 1 juli 2016 treedt drs. N.H. (Nico) Klay aan als voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Drs. J.C.A. (Kees) Sol legt zijn functie als lid Raad van Bestuur per 1 juli 2016 neer om te gaan genieten van zijn vroegpensioen.

De Raad van Toezicht heet drs. Nico Klay van harte welkom in Het Oogziekenhuis. Nico heeft ruime ervaring in de gezondheidszorg en is onder andere voormalig COO/CMO van Bergman Clinics en voormalig partner van Plexus Medical Group. Zijn kennis van ziekenhuiszorg, bestuurskwaliteiten en zijn ondernemende karakter zullen goed van pas komen bij deze uitdagende functie.

Naast de komst van Nico Klay wordt ook een tijdperk afgesloten. Na een periode van ruim 24 jaar namen wij vorige week officieel afscheid van Kees Sol als bestuurder van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Tijdens een symposium over zorginnovatie en een jaarcongres van de World Association of Eye Hospitals (WAEH) stonden wij stil bij zijn vertrek. Wij danken Kees Sol voor zijn enorme betrokkenheid. Mede door zijn innovatieve beleid heeft Het Oogziekenhuis een toonaangevende positie in de oogheelkundige zorg weten te verwerven.

Bron: Oogziekenhuis