De facilitaire diensten- en schoonmaakbranche onderzoekt welke kansen deze nieuwe technologie te bieden heeft.

Maar waar te beginnen en wat zal het uiteindelijk opleveren? Nieuw onderzoek naar Tork EasyCube®, de wereldwijd toonaangevende software voor datagestuurd schoonmaken, toont aan dat Tork EasyCube® zorgt voor een besparing van 20% op de werktijd en gemiddeld 99% van de tijd voor volledig bijgevulde dispensers.

 

De markt voor schoonmaakdiensten wereldwijd is van groot economisch belang en zal naar verwachting omstreeks 2022 een omzet van $74 miljard behalen; een toename van gemiddeld 6,2 procent per jaar.* Maar de bedrijfstak wordt ook geconfronteerd met uitdagingen, zoals lage winstmarges en groot verloop onder het personeel en de klanten. Naar schatting raakt het gemiddelde schoonmaakbedrijf jaarlijks 55% van zijn klantenbestand kwijt.** Nu The Internet of Things invloed begint te krijgen op de verschillende branches, is ook de schoonmaakbranche op zoek naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe manieren van werken.

 

Een nieuw niveau van efficiëntie

Tork EasyCube® is software voor facilitaire schoonmaak die de efficiëntie en effectiviteit van schoonmaakwerkzaamheden naar een nieuw niveau tilt. Actuele gegevens van verbonden apparaten en dispensersystemen worden weergegeven in een gebruiksvriendelijke webapplicatie en sturen schoonmaakteams naar de plekken waar ze nodig zijn. De facility managers en de schoonmaakteams kunnen nu anticiperend te werk gaan en precies dat doen wat nodig is, waar het nodig is en wanneer het nodig is. Zelfs op complexe locaties waar zich veel mensen bewegen.

Dit alles resulteert in schoonmaaktaken die op een logische manier worden aangepakt en waarmee er op arbeidskosten wordt bespaard, er een hogere klanttevredenheid wordt gecreëerd en waardoor het personeel met veel meer motivatie aan de slag zal gaan.

 

Slimmer schoonmaken dankzij digitale intelligentie

Studies die het ‘meetbare effect’ onderzoeken tonen aan dat factoren zoals operationele efficiency de kwaliteit van het schoonmaken met dubbele cijfers verbeteren.

De uitkomsten:

  • 24% minder schoonmaakrondes, bij verbeterde kwaliteit***
  • Een besparing van minimaal 20% op de werktijd door datagestuurd schoonmaken****
  • Gemiddeld 99% van de tijd volledig bijgevulde dispensers*****
  • Bij de traditionele manier van schoonmaken is in gemiddeld 89% van de gevallen controle van de dispensers niet nodig

‘Een van de grootste uitdagingen voor de bedrijfstak is de behandeling van complexe faciliteiten en de druk die ontstaat op locaties waar zich veel mensen bewegen. Technologie op zich kan geen nieuwe processen tot stand brengen, maar toegang krijgen tot real-time data en de verwerving van nieuwe inzichten maken een volledig nieuwe en intelligente manier van werken wel mogelijk. Het is een revolutionaire ontwikkeling voor de schoonmaakbranche en we kunnen de waarde ervan nu aantonen,’ aldus Pascale Wolleswinkel, Marketing assistent bij Tork.

 

Links met verdere informatie

  • Nieuwe digitale tool voor kwantificering die de besparingen berekend die met datagestuurd schoonmaken voor een bepaalde locatie kunnen worden behaald: https://www.tork.nl/easycube/
  • Witboek voor de branche over datagestuurd schoonmaken, met afbeeldingen in een hoge resolutie: www.tork.nl/TECInterclean

‘Tegenwoordig kun je je als bedrijf niet veroorloven The Internet of Things aan je voorbij te laten gaan. Eraan voorbijgaan zou betekenen dat je waardevolle inzichten misloopt in een tijd dat de eisen van de klanten en de druk van de concurrentie alleen maar toenemen, ‘zegt Corine Schep, EMEA Director for Data, Artificial Intelligence, Advanced Analytics en IoT bij Microsoft.

 

* Allied Market Research (2017), Cleaning Services Market: Global Opportunity Analysis and Industry Forecasts, 2014-2022.

**  Brandon Gaille (2017), 11 Notable Cleaning Industry Statistics.

***  The weighted average of results achieved by two Tork EasyCube customers, measured during 158 days, before and after the implementation of Tork EasyCube®.

****  Based on the documented results achieved by three Tork EasyCube customers, measured before and after Tork EasyCube™ implementation.

***** Based on Tork EasyCube® data from 10 customers measured over 789 days.