PENTAX Medical presenteert een nieuwe hygiëneoplossing om het risico van bacteriële besmetting te minimaliseren door middel van een zeer snel en effectief droogmechanisme voor de endoscoopkanalen en actieve opslag van de endoscoop met plasma. De PlasmaTYPHOON zorgt voor snelle droging van endoscoopkanalen en de endoscoop wordt verpakt in een eenmalig bruikbare PlasmaBAG. Door de doorlooptijd van de endoscoopverwerking aanzienlijk te verkorten zorgt de innovatie voor efficiënte prestaties. Het is de eerste oplossing die een droge endoscoop kan garanderen binnen vijf minuten (*1), en opslag tot 31 dagen (*2, *3) in een volledig gecontroleerde omgeving mogelijk maakt. Biotech-Germande heeft de PlasmaTYPHOON gevalideerd volgens Europese normen (*3).

 

De PlasmaTYPHOON is eenvoudig in gebruik, compact, efficiënt en stil. Het droogproces wordt gereguleerd door een gepatenteerde drukcurve. Het apparaat maakt gebruik van een laminaire stroming om het water te verwijderen en een turbulente, verwarmde stroming om de wanden te drogen. Opslag in een PlasmaBAG met een atmosfeer van ozon en medische lucht verbetert de hygiëne en microbiologische veiligheid van de scope. Het systeem kan gebruikt worden voor alle endoscopische merken.

 

“Al sinds de uitvinding van de PlasmaTYPHOON heb ik nauw contact met de gebruikers, zoals medewerkers van hygiëneafdelingen, biomedische ingenieurs en verpleegkundigen. De overgrote meerderheid is vanaf de eerste demonstratie overtuigd, omdat de PlasmaTYPHOON hen veel opslagruimte en tijd bespaart. Omdat de PlasmaBAG volledig gesloten is, zodat men de endoscoop niet kan aanraken voor gebruik, is hij minder kwetsbaar voor contaminatie en handmatige fouten”, aldus dr. Daniel Vinteler, CEO en uitvinder van PlasmaTYPHOON en PlasmaBAG. “De innovaties maken het mogelijk om de hygiënestandaard te verbeteren.”

 

Biotech-Germande heeft de PlasmaTYPHOON gevalideerd volgens Europese normen. In hun rapport staat dat “wanneer de PlasmaTYPHOON wordt gebruikt volgens de aanbevelingen van de fabrikant, het mogelijk wordt de vloeistoffen die aanwezig zijn in de interne kanalen van de endoscopen beter te verwijderen en zo een betere controle van het residuele besmettingsniveau van de endoscoop mogelijk te maken.”

 

“Bij PENTAX Medical zetten we ons in om de hygiëne-uitdagingen in endoscopie aan te pakken door oplossingen te bieden die het risico op infecties minimaliseren, de klinische resultaten verbeteren, de ervaring van de gebruiker verbeteren én de productiviteit van de gezondheidszorg verhogen. Omdat we actief naar onze klanten en andere betrokkenen luisteren, begrijpen we de complexiteit van de procedures en het infectierisico, Op basis van deze inzichten hebben wij de PlasmaTYPHOON ontwikkeld en we zijn er trots op deze innovatieve hygiëneoplossing nu aan de Europese markt te kunnen presenteren. We bieden onze klanten een efficiënte en effectieve droog- en opslagoplossing om tegemoet te komen aan de onbeantwoorde hygiënebehoeften bij endoscoopverwerking”, aldus Rainer Burkard, Managing Director van PENTAX Europe GmbH.

 

Voetnoten

 

*1 Evaluation of the efficacy of a drying unit for internal channels of endoscopes according to NF S98-030- Test Report by Biotech-Germande February 2015

 

*2 Evaluation of the ability of a storage system (plasmabiotics) to maintain the microbiological quality of heat sensitive endoscope. Report by Biotech-Germande April 2017

 

*3 De maximale opslagtijd kan onderhevig zijn aan de lokale regelgeving inzake endoscoopopslag. De nationale regelgeving kan de maximale opslagtijd beperken tot 7 dagen. Raadpleeg de relevante voorschriften of aanbevelingen van uw land.