Onlangs verhuisden de jongste patiënten in het Laurentius Ziekenhuis naar de nieuwe kinderafdeling.

Deze afdeling gaat deel uitmaken van het Moeder & Kind Centrum. Hier wordt in een compleet gerenoveerd deel van het ziekenhuis alle zorg voor (aanstaande) moeders, baby’s en kinderen samengebracht.

In tegenstelling tot de oude situatie zijn er op de nieuwe afdeling voornamelijk eenpersoonskamers voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Iedere kamer is voorzien van een eigen toilet en douche. Voor ouders en verzorgers is het mogelijk om dag en nacht bij hun kind te zijn. “Ons uitgangspunt is dat kinderen en hun ouders of verzorgers bij elkaar horen”, vertelt Vera Janssen, teamleidster kindergeneeskunde. “Daarom betrekken we de ouders zoveel mogelijk bij de zorg voor hun kind en is het vanzelfsprekend dat zij ook ’s nachts bij hun kind kunnen zijn.”

Het Moeder & Kind Centrum is compleet zodra ook de verloskundige zorg naar de nieuwe locatie gaat. Dit zal naar verwachting medio augustus gebeuren. Voor geïnteresseerden wordt op zaterdag 1 oktober een open dag gehouden.

Foto: Patiëntje Amira knipt het blauw roze lint door en opent hiermee symbolisch de nieuwe kinderafdeling. Vervolgens wachtte ieder patiëntje nog een cadeautje bij aankomst op de nieuwe kamer. (Foto Laurentius Ziekenhuis)

Bron: Laurentius Zienehuis