Bronchoscoop voor eenmalig gebruik
De Pentax PulmoONE bronchoscoop voor eenmalig gebruik

De nieuwe bronchoscoop voor eenmalig gebruik van Pentax Medical Europe heeft een CE-markering verkregen. Het instrument draagt de naam PulmoONE.

De PulmoONE is een bronchoscoop voor eenmalig gebruik met superieure zuigkracht en HD-beeldkwaliteit. De innovatieve bronchoscoop betekent een uitbreiding van klinische toepassingsmogelijkheden van huidige endoscopen voor eenmalig gebruik. Dat wordt gerealiseerd door een combinatie van steriliteit en indrukwekkende HD-visualisatie. Een groot werkkanaal biedt tot 50% meer zuigkracht dan bij scopen met een vergelijkbare aan de buitenzijde gemeten diameter.

bronchoscoop PulmoONE werkkanaal
Een groot werkkanaal biedt tot 50% meer zuigkracht
Ergonomie

De PulmoONE is ontworpen met veel aandacht voor ergonomie. De basisergonomie van de herbruikbare endoscoop wordt nagebootst. De bronchoscoop is comfortabel in gebruik en heeft de beste tipangulatie in zijn klasse. De arts hoeft geen andere techniek toe te passen dan bij herbruikbare scopen. Zowel de manoeuvreerbaarheid als het inbrengen van het instrument zijn eenvoudig en intuïtief.

Gesimplificeerde werkprocessen 

De steriel ingepakte scopen zijn altijd klaar voor gebruik, waardoor snellere zorg mogelijk is voor de meest kwetsbare patiënten. Single use bronchoscopen elimineren wachttijden tussen procedures, en simplificeren de werkprocessen en patiëntdoorstroming.
Wolfgang Mayer, Head of Research and Development at PENTAX Medical EMEA, vertelt: “De bronchoscoop voor eenmalig gebruik werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met artsen, om hen een oplossing te bieden op basis van hun behoeften. Als onderdeel van ons Triple Aim programma, streven wij ernaar met wetenschappelijk onderbouwde oplossingen de patiëntuitkomsten te verbeteren.”

Lancering

De bronchoscoop is naar verwachting per 1 augustus 2021 beschikbaar voor klinisch gebruik. De commerciële lancering wordt op een later moment aangekondigd.
Rainer Burkhard, Chief Executive Officer PENTAX Medical EMEA and Commercial Officer AMERICAS, vervolgt: “PENTAX Medical zoekt nieuwe oplossingen voor de hygiëne-uitdagingen van medische instrumenten. Ons belangrijkste doel is het risico op infecties te minimaliseren, klinische resultaten te verbeteren, ervaringen van de gebruiker te versterken en de productiviteit van de gezondheidszorg te verhogen. Wij zijn er trots op dat ons portfolio nu ook een bronchoscoop voor eenmalig gebruik bevat, waarmee infectiepreventie wordt verbeterd zonder afbreuk te doen aan kwalitatieve pulmonale zorg.”