Nieuwe polikliniek Mond-,Kaak- en Aangezichtschirurgie in ETZ
De nieuwe polikliniek heeft zeven behandelkamers.

Vanwege het toegenomen aantal behandelingen is de polikliniek Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie verbouwd. De wachtruimte is behoorlijk uitgebreid en de zeven behandel- en twee spreekkamers zijn in een nieuw jasje gestoken. In totaal kwam er 280 vierkante meter bij. Vanaf eind maart zijn patiënten welkom op de nieuw ingerichte polikliniek.

De hele polikliniek inclusief het meubilair en de medische hulpmiddelen zijn vernieuwd. De ruimtes zijn voorzien van levensgrote afbeeldingen van vogels. De behandelkamers zijn zo ingericht dat zorgverlener en patiënt elkaar beter kunnen aankijken. “Een grote verbetering, want zo kan ik veel beter contact maken met mijn patiënt in plaats van met mijn rug naar de patiënt toe achter de computer te zitten”, zegt Erik Nout, mond-, kaak- en aangezichtschirurg.

Geavanceerde apparatuur
In de röntgenruimtes staat een zogeheten OPG-toestel, om röntgenfoto’s van het hele gebit mee te maken, en een gloednieuwe conebeam CT-scan. Met dit geavanceerde apparaat kunnen in één keer 3D-foto’s als een scan worden gemaakt van het hele aangezicht, inclusief schedel en mondholte. Het apparaat werkt met een zeer lage stralingsdosis. “Met deze scan kunnen we grotere foto’s dan voorheen maken. Daardoor hoeven we patiënten minder te belasten, want dat gebeurt nu in één keer. Het nieuwe apparaat komt vooral goed van pas voor patiënten die een ingrijpende kaakoperatie of reconstructie moeten ondergaan”, aldus Nout. “Op deze manier kunnen we onze operaties nog beter in 3D voorbereiden.”