Oogartsen van het H. Hartziekenhuis in Mol, gebruiken sinds kort een vooruitstrevende phacotechnologie voor staaroperaties (cataract-chirurgie). De behandelingen die met het nieuwe apparaat worden uitgevoerd, verlopen nog beter en veiliger dan voorheen.

 

De oogartsen hebben recent het Centurion® Vision Systeem van de firma Alcon in gebruik genomen. “Het nieuwe toestel biedt de oftalmologen meer veiligheid en controle tijdens de hele ingreep, ongeacht de aard van de cataract”, vertelt dr. Raus. “De oogdruk kan immers veel beter dan voorheen geregeld worden en dat is toch wel een enorm voordeel voor arts én patiënt.”

De ‘Centurion®’ heeft een dual segment peristaltische pomp. Het ‘active fluidics systeem’ van Centurion zorgt voor een constante monitoring van de irrigatie/aspiratie met als gevolg een stabiele Intra-Oculaire Druk (IOP). Active irrigatie geeft controle en behoud van een intraoculaire druk voor een optimale voorkamerstabiliteit.

Een gemonitorde IOP resulteert in een stabiele voorkamer zonder grote drukschommelingen. Dit gebeurt in combinatie met OZIL IP, hetgeen zorgt voor een betere ‘followability’ en gereduceerde energie in het oog.

Bron: H. Hart Ziekenhuis Mol

.