Tarkett introduceert een nieuwe heterogene vinyl vloercollectie die volgens de producent het welzijn van gebruikers verbetert. De nieuwe producten voldoen aan de strengste technische en gezondheidseisen voor de gezondheidszorg en ouderenzorg en combineren design, resistentie en duurzaamheid.

De collectie bestaat uit vier productlijnen, geschikt voor vloeren, muren, trappen en accessoires. De onderhoudsvriendelijke producten bieden middels een volledig spectrum van kleuren, patronen en texturen de mogelijkheid om unieke sferen te creëren. De vier productlijnen zijn tegelijk en in combinatie met elkaar ontworpen, waardoor alle producten naadloos met elkaar kunnen worden gecombineerd.

          Excellence, verkrijgbaar in 250 tinten en patronen, is met name geschikt voor intensief gebruik in bijvoorbeeld scholen, zorginstellingen, winkels, horeca en kantoren. De matte afwerking verzacht de lichtreflectie van de vloer voor een realistischere look en extra comfort. Excellence is beschikbaar in compacte, akoestische, tegel- en losse-laags profielen.
Platinium biedt een lange levensduur en een extreme weerstand bij intensief gebruik. Het materiaal absorbeert tot 17 dB geluid, verbetert de rolweerstand van zwaar materieel met 20 procent en is hierdoor geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen en zorginstellingen. Er zijn 72 nieuwe kleurreferenties verkrijgbaar in acht designvarianten.
ProtectWALL wandbekleding maskeert krassen, absorbeert schokken en is gemakkelijk te reinigen. Als slim en voordelig alternatief voor verf, behoudt het op duurzame wijze het uiterlijk van muren en deuren. Beschikbaar in 50 kleurreferenties.
Tapiflex Stairs biedt veiligheid en comfort bij het traplopen door zichtbaar contrast en antislip richels. Het materiaal is zeer resistent. De tien Tapiflex Stairs kleurreferenties hebben een zelfklevende achterzijde voor eenvoudige bevestiging.

Deze vier productlijnen zijn met elkaar te ‘mixen & matchen’, waardoor architecten en ontwerpers een totaalconcept voor een heel gebouw kunnen ontwerpen. Zo is er de mogelijkheid kleuren en patronen voor de vloer te kiezen en te combineren met wand- en trapoplossingen en op die manier een op maat gemaakt en origineel design te realiseren.

Lichtreflectiewaarde
Licht draagt bij aan het welzijn van de gebruiker. Bij de ontwikkeling van deze collectie heeft Tarkett rekening gehouden met de specifieke behoeften van ziekenhuizen en zorginstellingen. Hierdoor kunnen verschillende sferen en aangename leefruimtes worden gecreëerd om het welzijn van de gebruikers te bevorderen. De nieuwe vinylcollecties houden tevens rekening met de lichtreflectiewaarde (LRV) van elke kleur in het gamma om aan alle LRV-criteria te voldoen. Door een zorgvuldige berekening van de reflectiewaarden en het gebruik van lichtere vloerbedekkingen kan hiermee tevens energie worden bespaard.

Gezondheid & duurzaamheid
Alle producten uit de nieuwe vloercollectie zijn volledig ftalaat-vrij en bevatten tot 100 maal minder vluchtige organische stoffen (VOS) dan de EU-norm EN-ISO-16000-9. Bovendien zijn het volledig recyclebare producten, ontworpen met betrouwbare en gerecyclede materialen.

Foto: Tarkett Excellence.

Bron: Tarkett