Flexibilisering heeft verschillende achtergronden zoals technologische ontwikkelingen, vergrijzing, krimpgebieden en veranderingen in de zorgvraag. Het thema “Flexgoed” staat centraal op de NVTG Najaarsstudiedag die 6 oktober plaatsvindt in Ampt van Nijkerk in Nijkerk.

De uitwerking van flexibiliteit in de sectoren Care en Cure worden heel anders ingevuld. Een nieuw ziekenhuis bevat een kleurenpalet aan specialisaties, per specialisatie wordt maatwerk gevraagd. De toekomstbestendigheid zal er meer in zitten dat er ruimte is voor eventuele uitbreiding ivm met nieuwe technologie, dan dat een gehele afdeling een andere bestemming moet krijgen. De Care heeft juist met dit laatste te maken.  De vraag die de Care zich stelt is hoe ervoor te zorgen dat hun zorgvastgoed kapitaal ‘de pensioengerechtigde leeftijd haalt?

Rondom dit thema heeft de NVTG 3drie sprekers uitgenodigd die actueel inspelen op het thema flexgoed.

De sprekers Jeroen Libbrecht / Rob Hogendoorn van Airdeck Buildingconcepts gaan in op blijvende flexibiliteit voor gebouwstructuren in de zorgsector.

Eric Temmink – Directeur Wonen Carintreggeland bespreekt de invloed van het scheiden van wonen en zorg op de vastgoedportefeuille van Carintreggeland.

Reimar von Meding – Algemeen Directeur en Architect bij KAWbehandelt het thema de flexibilisering van zorgvastgoed (Flexgoed).

Voor meer informatie en inschrijven: www.nvtg.nl