Het Britse bedrijf Open Bionics wil op korte termijn betaalbare robotic hands kunnen leveren. Wereldwijd zijn er circa 11,4 mensen van wie een hand is geamputeerd.

Volgens het bedrijf is er wereldwijd grote behoefte aan betaalbare robotic protheses. Open Bionics wil in die behoefte voorzien door gebruik te maken van nieuwe technologieën zoals 3D-scanning en 3D-printing om de kosten omlaag te brengen.Open Bionics maakt gebruik van “open Sources”.

Joel Gibbard, Open Bionics CEO: “We zijn niet alleen gericht op de functionaliteit van de prothese, maar we vinden het even belangrijk dat de mensen die onze handen gebruiken deze met plezier dragen. We willen dat ze modieus zijn, inspirerend voor kinderen, en hebben zelfs een paar extra mogelijkheden ten opzichte van de menselijke hand. We zijn voortdurend bezig met geamputeerden om dergelijke prothesen te ontwikkelen.
https://www.youtube.com/watch?v=seQPeJvXet8
Open Bionics is genomineerd voor de Britse Inclusive Technology Prize, een prijs voor bedrijven die innovatie ondersteunende technologie ontwikkelen.