Zaterdag 19 november openen Tandheelkunde Radboudumc, HAN Mondzorgkunde en JTV Mondzorg voor kids hun deuren van het volledig gerenoveerde en vernieuwde gebouw aan de Philips van Leydenlaan. Hoewel het gebouw pas in de zomer van 2017 helemaal klaar is, kunnen geïnteresseerden nu al komen kijken hoe mooi het is geworden.

Het gebouw Tandheelkunde is vanaf mei 2015 gerenoveerd tot een duurzaam gebouw met moderne faciliteiten, comfort en een goed klimaat. Een gebouw dat de afdeling Tandheelkunde en haar partners JTV Mondzorg voor kids en HAN Mondzorgkunde helpt verder te bouwen aan de koppositie op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.

Oefenhoofden
Bezoekers maken tijdens het open huis kennis met een unieke locatie die alle tandheelkundige specialismen onder één dak biedt. Tijdens het open huis kunnen mensen meer te weten komen over de tandarts en mondhygiënist van nu en de nieuwe praktijkzalen en klinieken bekijken. Daarnaast kunnen bezoekers een gratis mondzorgadvies krijgen of zelf aan de slag gaan op oefenhoofden om te leren boren, vullen, tandsteen verwijderen en polijsten.

Angst voor de tandarts
Sinds kort kunnen patiënten al terecht voor behandelingen in de nieuwe klinieken. Het vernieuwde gebouw biedt specialismen zoals orthodontie, cosmetische behandelingen of behandeling van gehandicapten. De behandelingen worden verzorgd door studenten Tandheelkunde en studenten Mondzorgkunde. Zij worden begeleid door docenten. De praktijk is zeer geschikt voor patiënten met angst voor de tandarts, doordat zorgverleners in opleiding meer tijd aan de patiënt kunnen geven. Tandheelkunde, HAN Mondzorgkunde en JTV Mondzorgvoorkids hebben altijd ruimte voor nieuwe patiënten in de onderwijspraktijk. Patiënten krijgen een behandeling tegen een gereduceerd tarief.

Jonge patiënten
De afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc werkt intensief samen met JTV Mondzorg voor kids en HAN Mondzorgkunde. JTV Mondzorg voor kids is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen tot 18 jaar. Kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de basisverzekering. Als het nodig is, kunnen deze patiënten worden verwezen naar de vakgroep Orthodontie en het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde die op dezelfde locatie worden aangeboden. Patiënten die de leeftijdsgrens van 18 jaar zijn gepasseerd kunnen de behandeling ook voortzetten in hetzelfde gebouw, wanneer zij dit willen.

De vernieuwde locatie is 19 november geopend van 11.00 tot 14.00uur. Meer informatie over de onderwijspraktijk Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het Radboudumc en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is te vinden op www.radboudumc.nl/openhuistandheelkunde.

Bron en foto: Radboudumc