Telemis, de specialist in medische beeldvorming en het beheer en uitwisselen van medische beelden, heeft een nieuwe versie van zijn Telemis-Medical softwareoplossing uitgebracht. Telemis-Medical 4.96 biedt verschillende nieuwe functionaliteiten en innovaties.
Met behulp van een nieuwe tool in Telemis-Medical 4.96 kunnen artsen het volume van de nodules op het longoppervlak nauwkeurig bepalen. Hierdoor kunnen ze inzicht krijgen in hoe deze nodules zich in de loop van de tijd ontwikkelen. Het volume van de longnodules kan automatisch worden berekend en vervolgens worden gevisualiseerd aan de hand van multiplanaire reconstructie (MPR) of volumerendering (VRT). Er kunnen schattingen worden gemaakt van de volume verdubbelingstijd (VDT) van deze knobbeltjes, wat een belangrijke parameter is voor de screening op longkanker.
Previewer
Er zijn ook verbeteringen aangebracht aan de previewer-functie. Deze omvatten een intuïtiever gebruik, het verbeteren van het filteren van bepaalde modaliteiten en het bieden van meer opties voor minimalisatie/herstel. Wijzigingen in de labelstructuur leiden tot een betere doorzoekbaarheid van de gemaakte beelden, waarbij op elk beeld nu zowel de datum van de acquisitie als de opnamedatum duidelijk wordt aangegeven.
Uitwisseling
Telemis heeft voorts zijn webgebaseerde imaging-portaal verbeterd om de uitwisseling van medische imaging-data tussen artsen te vergemakkelijken. De nieuwste versie van TM-Publisher Web omvat een nieuwe viewer met een nog eenvoudiger te gebruiken grafische gebruikersinterface, die geschikt is voor het stellen van diagnoses aan de hand van de in het DICOM-protocol opgeslagen beelden. Het portaal is compatibel met Windows, macOS, Android en iOS besturingssystemen. Het portaal kan nu ook worden geïntegreerd met nationale authenticatieplatformen voor een sterkere beveiliging.
Procedures optimaliseren
Daarnaast heeft het bedrijf een update aangekondigd van zijn TM-Microscopy-oplossing die alle beeldformaten van zowel Hamamatsu- als 3DHistec-scanners volledig kan beheren. De geïntegreerde mogelijkheden voor het beheer van werklijsten helpen klinische procedures te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen. Artsen hebben de mogelijkheid om interessante casussen te labelen (zodat collega’s om advies kunnen worden gevraagd). Ook kunnen zij gebruik maken van een geïntegreerde webinterface voor meer uitgebreide casusrapportage.