PENTAX Medical Europe meldt de lancering van disposable PROfILE- reinigingsborstels voor de reiniging van endoscopen op de Europese markt. Deze serie wegwerpborsteltjes is speciaal ontworpen met het oog op de hoge verwachtingen die worden gesteld aan PENTAX Medical als het gaat om hygiëne en de veiligheid van patiënten. PENTAX Medical biedt naast hoogwaardige endoscopen ook een hygiënische totaaloplossing voor de endoscopie waaronder hygiënische verbruiksmaterialen, accessoires en instrumenten voor geavanceerde behandelingen.

 

De nieuwe PROfILE-reinigingsborsteltjes voor eenmalig gebruik zijn uitgebreid getest in combinatie met de PENTAX Medical-endoscopen op conformiteit met de strenge normen van de Association for the Advancement of Medical Instrumentation en de definitieve leidraad voor het opwerken van herbruikbare medische instrumenten die de Food and Drug Administration in 2015 heeft gepubliceerd. Bij toepassing volgens de gebruiksaanwijzing van de borsteltjes en de scoopreiniging leveren deze wegwerpborsteltjes een belangrijke bijdrage aan een betrouwbare reiniging en prestatieverbetering van PENTAX Medical-endoscopen.

 

De borsteltjes zijn exlusief ontworpen voor PENTAX Medical-endoscopen en helpen bij de naleving van de gebruiksaanwijzing van PENTAX Medical en de in de richtlijnen van de gastro-enterolische verenigingen wereldwijd aanbevolen reinigingsvoorschriften. De ESGE en ESGNA adviseren om in plaats van herbruikbare borsteltjes wegwerpborsteltjes te gebruiken voor een maximale reinigingseffectiviteit en het voorkomen van weefstelbesmetting.1

 

Het assortiment PROfILE-reinigingsborsteltjes voor eenmalig gebruik van PENTAX Medical bestaat uit negen verschillende, aantrekkelijk geprijsde modellen speciaal ontworpen voor de meeste PENTAX Medical-endoscopen. De serie bestaat uit zes lange borsteltjes en drie korte. Als het borsteltje door het kanaal wordt getrokken, bieden de haartjes aan het uiteinde van het borsteltje voordelen bij een algehele en grondige reiniging.

 

PENTAX Medical biedt niet alleen producten voor de complete klinische behandeling, maar is bovendien sterk gefocusseerd op hygiëne en de veiligheid van patiënten die bij alle productontwerpen op de eerste plaats komen. De PROfILE-reinigingsborsteltjes voor eenmalig gebruik voorzien in de behoeftes bij de scopen reiniging en demonstreren onze niet aflatende inzet voor de veiligheid van patiënten. De wegwerpborsteltjes zijn de eerste accessoires van een serie hygiëneproducten die het bedrijf in de komende maanden gaat lanceren. De nieuwe serie accessoires is speciaal ontworpen voor PENTAX Medical-endoscopen en voldoen aan de behoeftes van de hygiëneafdelingen: verlaging van het risico op besmetting en kruisbesmetting, en een verhoogd vertrouwen in de veiligheid van de reinigings resultaten.

 

Rainer Burkard, directeur van EMEA, PENTAX Medical zegt: “Een grondige handmatige reiniging van flexibele endoscopen vormt de sleutel tot een betrouwbare, hoogwaardige ontsmetting en besmettingspreventie. Bij PENTAX Medical staan de veiligheid van patiënten en hygiëne centraal. De meeste reinigingsprocedures bestaan uit een combinatie van een eerste handmatige reiniging en een geautomatiseerde reiniging en desinfectie. Wij hebben ons in eerste instantie gericht op een aanbod van geavanceerde accessoires voor handmatige reiniging.  Met de nieuwe serie PROfILE-reinigingsborsteltjes voor eenmalig gebruik bieden we een gevalideerde en geverifieerde tool voor gebruik met PENTAX Medical-endoscopen voor meer vertrouwen in de handmatige reiniging en ondersteuning bij de naleving van de gebruiksaanwijzing.”

 

Over PENTAX Medical
PENTAX Medical is een divisie van de HOYA Group. De missie van de onderneming is een verhoging van de standaards in patiëntenzorg en kwaliteit van de gezondheidszorg met de beste endoscopische producten en dienstverlening waarbij KWALITEIT, KLINISCH RELEVANTE INNOVATIE EN EENVOUD centraal staan. Dankzij een baanbrekende R&D en productie biedt PENTAX Medical endoscopische beeldsystemen en oplossingen voor de wereldwijde medische gemeenschap. PENTAX Medical heeft zijn hoofdkantoor in Japan en is wereldwijd actief met R&D, regionale verkoop, dienstverlening en faciliteiten in diverse landen in de hele wereld.

Voor meer informatie: www.pentaxmedical.com