Van der Valk Care biedt voortaan het slimme horloge van Zembro aan in de zorgafdeling van Hotel Tiel.

De Belgische zorgondernemer Zembro, de bedenker en producent van het gelijknamige slimme horloge, is een samenwerkingsverband aangegaan met Van der Valk Care. Het hotel heeft in het kader van zijn Vitaal-concept een volledige verdieping met 60 bedden ingericht om zijn gasten de gebruikelijke hospitality te bieden, aangevuld met 24/7 verpleegkundige zorg. Om zijn dienstenpakket te optimaliseren, stelt Van der Valk het Zembro-horloge vanaf heden beschikbaar aan zijn gasten tijdens hun zorgverblijf, en kunnen de gasten het horloge ook via het hotel aanschaffen voor thuis.

Care-arrangement
Met zijn Care-arrangement, dat onderdeel is van het Van der Valk Vitaal-concept, richt het zorghotel zich op mensen die het ziekenhuis moeten verlaten maar nog niet thuis kunnen verblijven, mensen die hun mantelzorger tijdelijk moeten missen of hulpbehoevenden die er gewoon even uit willen. Van der Valk biedt 24/7 verpleegkundige zorg aan in samenwerking met Stichting Servicepunt Thuiswonen. De verpleging wordt in haar werk ondersteund door de inzet van het Zembro-horloge.

IoT-0plossing
Zembro is een IoT-oplossing bestaande uit een personenalarm in de vorm van een horloge, een app voor de contactpersonen en, indien gewenst, een open platform voor zorgverstrekkers. Via de app, die beschikbaar is voor iOS en Android, blijven de contactpersonen verbonden met de drager van het horloge. Wanneer deze alarm slaat, krijgen alle connecties automatisch een melding.

Hulp indien nodig
Zembro is ontwikkeld voor mensen die nog een grote mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid hebben, maar wel hulp willen kunnen inroepen zodra die nodig is. Het voordeel voor gasten van Van der Valk Care is evident: “We bieden weliswaar 24/7 zorg aan, maar de mensen die gebruikmaken van ons arrangement zijn op de eerste plaats gast. Zij willen zoveel mogelijk hun eigen tijd indelen en zich zo vrij mogelijk binnen en buiten het hotel begeven. Dat kan doordat ze de zekerheid hebben dat met het Zembro-horloge altijd iemand bereikbaar is als dat nodig is. Want behalve familieleden en mantelzorgers kunnen we natuurlijk ook verplegend personeel op de app aansluiten”, aldus Elfi van der Valk.

Innovaties op zorggebied
Het Zembro-horloge onderscheidt zich op diverse vlakken van de traditionele personenalarmen. Zo heeft het meer dan tien dagen batterij-autonomie, is het in slechts twee uur weer op te laden en is het waterdicht en hypoallergeen, waardoor het 24/7 te dragen is. Zembro biedt de drager bovendien optimale bewegingsvrijheid omdat het horloge moeiteloos en exact de positie bepaalt binnen en buitenshuis.

Johan De Geyter, CEO van Zembro: “We zijn heel blij met de samenwerking met Van der Valk. Vooral met het feit dat we met ons product kunnen samenwerken met een partij die zelf ook een geweldige innovatie op zorggebied heeft geïntroduceerd. Samen bewijzen we dat creativiteit, vooruitdenken en inspelen op de veranderingen in de zorgsector tot heel mooie dingen kunnen leiden, zowel voor de hulpbehoevende als voor de mantelzorger en andere betrokkenen.”

Bron: Zembro