Energy Solutions Center (ESC) is een nieuwe specialist voor het leveren van totaaloplossingen voor (nood)stroomvoorzieningen.  ESC is ontstaan vanuit de bundeling van expertise van Pon Power Nederland b.v. en Topec b.v.

Pon Power is sinds 1926 dealer van Cat motoren in Nederland en Topec is sinds 1987 samenbouwer en engineering specialist die totaaloplossingen voor (nood)stroomvoorzieningen levert. Per 1 januari heeft Pon Power de gespecialiseerde project verkoop en projectmanagement functies voor onder andere gezondheidszorg, financiële instellingen, industrie en infra, olie & gas en datacenters overgeheveld naar ESC. Met deze stap is de nieuwe entiteit een van de grootste specialisten in Nederland op het gebied van complete (nood)stroomvoorzieningen. Voor ondernemingen met hoge en complexe eisen met betrekking tot de energievoorziening betekent dit, dat er nu één aanspreekpunt is dat het gehele project uit handen neemt.

Pon Power
Pon Power concentreert zich – na de vorming van ESC – in de genoemde segmenten op verkoop en in bedrijf stellen van standaard Caterpillar producten zoals motoren, generatorsets, noodaggregaten en solar panels aan eindgebruikers, installateurs, samenbouwers en integrators. Tevens blijft Pon Power onderhoud uitvoeren aan en reservedelen leveren voor de Caterpillar producten zoals klanten gewend zijn. Met 160 service engineers, verdeeld over 7 districten, is Pon Power altijd dicht bij de klant aanwezig om service en onderhoud te verlenen.

Energy Solutions Center
Energy Solutions Center levert geïntegreerde (nood)stroomoplossingen inclusief engineering, installatie en projectmanagement. Zij bieden deze in elke uitvoering zoals de klant die wenst: open, gesloten of als (mobiele) container-oplossingen. Een uitgebreid team van specialisten, triple-A-producten en kennis zijn beschikbaar. Waar nodig gaan zij strategische samenwerkingen aan om altijd een totaaloplossing aan te kunnen bieden en hun klanten op alle fronten te kunnen ontzorgen.

Persoonlijke aanpak – Klaar voor de Toekomst
Wie bij ESC aanklopt, kan een persoonlijke aanpak verwachten. De medewerkers hebben grondige kennis van de markt en weten met welke problemen en risico’s de klant te maken heeft. Van Accountmanager en Sales Engineer tot Projectmanager en Site Coördinator: iedereen is betrokken vanaf aanvraag tot oplevering. Met bijna 40 jaar ervaring is de organisatie er volledig op ingericht om complexe en omvangrijke projecten op te leveren en ervoor te zorgen dat de continuïteit van de bedrijfsvoering van haar klanten gewaarborgd blijft.

Kees-Jan Mes, algemeen directeur van Pon Power: “Waar Pon Power zich richt op de levering en onderhoud van de gehele Caterpillar portfolio in Nederland, richt ESC zich – waar ook ter wereld – op het ontwerp, productie en installatie van complete (nood)stroom oplossingen op basis van eisen die voortvloeien uit het bedrijfsproces van klanten en zorg voor de omgeving. Natuurlijk houdt ESC ook rekening met de laatste stand van de techniek en lokale wet- en regelgeving. Met ESC introduceren we een entiteit die erop is gericht om de integratie van deze producten in de bedrijfsvoering van klanten optimaal te realiseren.”

Halvor Sens, algemeen directeur ESC: “Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat wij de laatste technieken en beste apparatuur in huis hebben om innovatieve concepten toe te passen zoals warmteterugwinning en microgrids. Tegelijkertijd moeten we bij elke klantvraag heel secuur kijken naar welke specifieke toepassing op een locatie nodig is. Met Energy Solutions Center kunnen we nu de meest passende oplossing garanderen.”

Beide entiteiten zijn onderdeel van Pon Holdings en bevinden zich in Papendrecht aan de Ketelweg waardoor nauw contact en samenwerking voor klanten gegarandeerd blijven en zij precies kunnen bieden wat klanten verwachten.

Bron: Pon Power