Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Primeur: Erasmus MC als eerste ziekenhuis genomineerd voor Beste Gebouw van het Jaar

Het Erasmus MC is genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar, de belangrijkste architectuurprijs van Nederland. Een primeur, want het is de eerste keer dat een ziekenhuis genomineerd is voor dé architectuurprijs van Nederland. De prijs wordt toegekend aan het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgever én samenleving. Naast de architectonische kwaliteit, worden ook de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking meegewogen. De nominatie is een erkenning voor de Healing Environment, die overal in het ziekenhuis terug te vinden is. Het Erasmus MC is één van de negen gebouwen die dit jaar meedingen naar deze prijs.  

 

In het Erasmus MC draait alles om het creëren van een Healing Environment: een prettig, gezond en veilig gebouw dat het welzijn van patiënt en staf bevordert en stress en fouten reduceert. Licht, lucht en ruimte worden overal bewust ingezet om de stress van een ziekenhuisbezoek te verlagen, het herstel van patiënten te bevorderen en medewerkers een prettige werkomgeving te bieden. Atria, publieke gebieden, groen en uitzicht geven het gebouw identiteit, creëren intieme plekken en zorgen voor een aangename omgeving om te verblijven en te werken. De beleving binnen-buiten is maximaal, zorgt voor afleiding en nodigt uit tot bewegen.

 

Het Erasmus MC is zodanig opgezet dat functies met de meeste hectiek als winkels, poli’s en Spoedeisende Hulp op de onderste verdiepingen liggen, terwijl de verpleegafdelingen, waar patiënten het langst verblijven, van de rust op de bovenste verdiepingen genieten; ver weg van de drukte en toegang tot de unieke bedtoegangkelijke daktuin.

 

Naast de vakjuryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Tot 1 mei a.s. kan hiervoor gestemd worden via de website van BNA Gebouw van het Jaar (www.gebouwvanhetjaar.nl.) De winnaar wordt 17 mei bekend gemaakt door juryvoorzitter Jort Kelder. Het Erasmus MC werd eerder al door zowel de vakjury als het publiek verkozen tot beste gebouw van Rotterdam en ontving een eervolle vermelding voor de Dutch Daylight Award.

 

De BNA Beste Gebouw van het Jaar is een initiatief van de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.

 

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...