Riederborgh in Ridderkerk. Foto: Johan Kruithof.

Lelie zorggroep en Riederborgh verkennen de mogelijkheid tot een fusie. Riederborgh is een verpleeghuis met 130 bewoners in Ridderkerk. Daarnaast bieden zij ook thuiszorg, hulp-in-de-huishouding en maaltijdverzorging in deze gemeente. In de beoogde fusie zou Riederborgh onderdeel uit gaan maken van Lelie zorggroep.

“Riederborgh is een kleinschalige zorginstelling met een hele goede naam in Ridderkerk. Dat willen we behouden voor de toekomst”, zegt Jack Thiadens, interim-bestuurder bij Riederborgh. “Riederborgh is door haar te geringe omvang kwetsbaar. Vanwege onze gedeelde identiteit, zorgaanbod en werkgebied kwamen we in onze zoektocht bij Lelie zorggroep uit.” Beide organisaties werken al langere tijd nauw samen. Met de fusie willen beide raden van bestuur de christelijke zorg in Ridderkerk gezamenlijk continueren. De gezamenlijke schaalgrootte zorgt voor meer toekomstbestendigheid. Bijvoorbeeld dankzij ondersteuning vanuit de centrale serviceorganisatie van Lelie zorggroep.

‘Grote overeenkomsten’

Lelie-bestuurder Hendrik Jan van den Berg noemt Riederborgh “een prachtige en logische aanvulling op ons zorgaanbod. Zowel qua identiteit als zorgaanbod zie ik grote overeenkomsten met veel van onze verpleeghuizen in de regio Rotterdam.”

Bron: De Combinatie Ridderkerk