Rijnstate - de nieuwe entree na verbouwing 2023
De nieuwe entree van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem | (C) Gortemaker Algra Feenstra architects

In het weekend van 1 mei is ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gestart met de voorbereiding op de verbouwing van de hoofdingang. Daar komt een tijdelijke entree. Na de zomer is die klaar voor gebruik, zodat de huidige hoofdingang kan worden afgesloten voor een ingrijpende verbouwing. En daarmee is het startschot gegeven voor een renovatieplan van meer onderdelen van Rijnstate in Arnhem.

Rijnstate - bouwvakker werkt aan verplaatsen entree
© John Voermans

 

De medewerkers van diverse bouwbedrijven zijn volop in de weer om de renovatie gestalte te geven. In de komende jaren nemen zij onder meer het buitengebied onder handen, het Atrium, de poliklinieken en een aantal verpleegafdelingen krijgen een remake en de afdeling Radiologie een uitbreiding. Hoe vervelend het vaak ook is om naar een ziekenhuis te moeten, Rijnstate wil haar patiënten, bezoekers en medewerkers in een moderne en gastvrije omgeving ontvangen.

“We willen voorop lopen in de beste zorg”, stelt Jacqueline van Sambeek, manager Facilitair Bedrijf, Vastgoed en Bouw. “We willen goed zorgen voor onze patiënten en voor onze omgeving. Om dat blijvend waar te maken is het nodig ons gebouw aan te passen aan de tijd. We maken een mooi ziekenhuis, waar het fijn is om te werken en te groeien in je vak.”

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt terug geplant. De entree zal bovendien circulair zijn, zodat – mocht dat in de toekomst nodig zijn – de hele ingang herbruikbaar is, zonder restafval.